Precizarea liderului social-democrat a survenit unei întrebări privind modul în care se poziţionează faţă de declaraţia ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, care a afirmat în Parlament că indemnizaţia ar trebui plafonată. 

"Eu i-am rugat pe toţi să fie puţin mai rezervaţi cu proiectele sau cu ideile pe care le au până când nu se conturează proiectul complet în ceea ce priveşte salarizarea şi nu numai, şi impozitul pe venit. O sa răspund la această întrebare când noi o sa finalizam toate discuţiile. Nu mai răspund la tot felul de idei care vin din partea unor colegi", a susţinut Dragnea, la o dezbatere organizată de PES Activists. 

"Susţineţi plafonarea totuşi, ca principiu? Nu", a răspuns preşedintele PSD. 

Ministerul Muncii analizează varianta cea mai bună în privinţa sumei ce urmează a fi stabilită ca plafon maxim de indemnizaţie pentru creşterea copilului, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, marţi, la Parlament. 

Întrebată care va fi plafonul maxim ce va fi stabilit pentru indemnizaţia de creştere a copilului, ministrul a explicat: "Deocamdată analizăm, între 5.000 şi 10.000 de lei va fi. Aşa cum am spus, sunt foarte puţine persoane care vor fi afectate, dar, în mod cert vom opri o industrie. Noi încă analizăm la ora actuală, probabil că cea mai potrivită ar fi undeva la 8.000 de lei, care este o sumă foarte corectă". 

AGERPRES