Șoc total pe scena politică înaintea alegerilor europarlamentare și a referendumului pe justiție. Șeful PSD, Liviu Dragnea, are mari probleme. Amenințarea este una fără precedent. Se aude zăngănit de cătușe. Unul dintre membrii marcanți ai PMP, partidul înființat și condus informal de Traian Băsescu, i-a pregătir o plângere penală pe teme neatinse până acum. Această plângere se poate transforma într-un nou dosar pentru liderul PSD.

Probleme  pentru șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Unul dintre dușmanii săi politici îi vine de hac. A depus plângere penală împotriva acestuia la DIICOT. Mișcarea a fost făcută de președintele PMP Galați, Cătălin Cristache.

Acesta îl acuză pe șeful PSD că a incitat la violență prin atacurile la adresa protestatarilor anti-PSD. “Prin acţiunile sale, preşedintele Camerei Deputaţilor a purces nu numai la defăimarea şi calomnierea oamenilor de bună-credinţă care au protestat în mod paşnic împotriva unui partid politic, conform drepturilor consfinţite de Constituţie, ci şi la alimentarea unui climat de tensiune socială de natură să afecteze siguranţa naţională, instigând, practic, la comiterea de violenţe”, spune vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară.

„Galaţiul este un judeţ condus de 30 de ani de PSD-işti. În frunte cu Dan Nica şi Viorel Ştefan, PSD şi-a bătut joc de Galaţi, transformându-l într-una dintre cele mai sărace zone ale Uniunii Europene. Există o strategie programatică a acestui partid de a-i ţine pe oameni săraci şi dependenţi, pentru a le obţine într-un final voturile. Acum, Liviu Dragnea nu vrea să ne mai lase nici măcar să protestăm împotriva unei Puteri abuzive, minţind cu bună ştiinţă despre cele întâmplate la Galaţi. În mod simbolic, ca participant la protestul anti-PSD de la Galaţi, am depus această plângere penală pentru a-i da ocazia lui Dragnea că eram bătăuşi înarmaţi, drogaţi şi mobilizaţi de SRI. Prin afirmaţiile sale mincinoase şi având în vedere statul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a afectat siguranţa naţională, încercând să alimenteze conflictul social”, a mai declarat deputatul Cătălin Cristache, conform B1TV.

Acesta afirmă că Dragnea a afirmat despre protestatarii de la Galaţi şi Iaşi că ar fi fost „bătăuşi”, „drogaţi”, „securişti”, „oameni aflaţi la ordinul SRI”, „oameni care se comportă precum cămăşile negre fasciste” etc. Genul acesta de limbaj venit dinspre a treia persoană în statul român, preşedintele Camerei Deputaţilor, denotă iresponsabilitate, afectând climatul social şi încălcând dispoziţiile legale în vigoare. În sprijinul acuzaţiei sale, deputatul Cristache va lucra cu materialul clientului: va depune ca probe înregistrările emisiunilor TV în care Liviu Dragnea a făcut respectivele afirmaţii mincinoase.

„Nu pot să accept faptul că oameni de bună-credinţă, a căror singură ‘vină’ este că îşi iubesc ţara, judeţul şi oraşul sunt terfeliţi în felul acesta de un om politic iresponsabil, care pare că îşi doreşte să curgă sânge în România, în speranţa că, din acest haos generat, va mai putea supravieţui politic. Ceea ce face Liviu Dragnea, de la înălţimea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, arată disponibilitatea acestuia de a da foc ţării. Niciun om politic, indiferent pe ce funcţie s-au cocoţat, nu şi-a permis să vorbească aşa despre români. Am coborât de la ‘golanii’ lui Iliescu din Piaţa Universităţii la ‘bătăuşii, drogaţii şi securiştii’ lui Dragnea. Este o coborâre din purgatoriu în infern pe care numai PSD putea să o ofere României europene”, a afirmat deputatul Cristache.

Articolul 404 din Codul defineşte infracţiunea de „comunicare de informaţii false”. Astfel, comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

„Eu nu doresc ca Liviu Dragnea să ajungă la puşcărie în urma plângerii mele penale. Face paşi grăbiţi pe această direcţie şi fără ajutorul meu. Prin această plângere, vreau să le iau apărarea gălăţenilor mei demni şi cinstiţi, care au înţeles pericolul uriaş în care se află România şi au decis să-şi facă auzite vocile. Sunt extrem de mândru de gălăţeni şi le sunt profund recunoscător pentru ceea ce au făcut sâmbătă, 11 mai”, a concluzionat deputatul Cătălin Cristache.