Dragnea a mai precizat, la o întâlnire cu membrii PSD Argeș, că a făcut un plan pentru ca fermierii să poată să-și mărească producția de legume în solarii, menționând că a apărut problema depozitării.

„Ieri am vorbit la Guvern, săptămâna viitoare o să se modifice OUG 114 să dea posibilitatea primarilor ca prin Fondul de dezvoltare şi investiţii nou-înfiinţat să poată să ia bani să facă depozite pentru produse agroalimentare, aşa că, domnilor primari, doar să mergeţi la Bucureşti să luaţi banii să faceţi aceste depozite”, a afirmat el.

Conform acestuia, zeci de ani a fost „un plan” de distrugere a agriculturii.

„Am asistat zeci de ani de zile la un plan, după părerea mea, bine gândit, cu efecte rele de distrugere a agriculturii româneşti. (…) Zootehnia noastră este la nivel a aproape 5 milioane de hectare de păşuni? Nu e. În agricultură subvenţiile, pentru că oricum sunt mai mici în România, că aşa au vrut mai marii Europei, se dădeau la timp? Nu se dădeau la timp. Atunci am stabilit că primul lucru pe care trebuie să-l facem este ca fermierii români să capete încredere în Guvern”, a susţinut Liviu Dragnea.

Dragnea consideră că în ţara noastră legumele şi fructele sunt produse „deficitare”.

„Am constatat că avem nişte produse deficitare şi anume legumele şi fructele. De ce? Ca să putem să importăm sute de mii de tone de legume şi fructe din afară. (…) Eu de mult nu mai mănânc roşii străine, pentru că am tot încercat şi toate au acelaşi gust, adică de rumeguş. Şi am zis să începem un program pentru roşii, pentru tomate”, a adăugat Dragnea.