Se estimează că există mai mult de 27 de milioane de sclavi astăzi în lume. Dublu față de numărul de oameni luați din Africa în timpul întregului comerț trans-atlantic cu sclavi. Acum 150 de ani, un sclav pentru agricultură costa cam de trei ori salariul anual al unui muncitor american. În cifrele actuale, ar însemna cam 50.000$. Astăzi, familii întregi pot fi condamnate la sclavie pentru generații, pentru numai 18$. E uluitor – sclavia generează profituri anuale de peste 13 miliarde de dolari în întreaga lume.

Mulți au fost păcăliți cu promisiuni false de o educație bună, o slujbă mai bună, ca să afle că de fapt sunt forțați să muncescă neplătiți, sub amințarea violenței, fără a putea să fugă.

Sclavia de azi înseamnă comerț, adică bunurile pe care sclavii le produc au valoare, pe când oamenii care le produc sunt dispensabili. Sclavia există aproape peste tot în lume, deși e ilegală oriunde.
<iframe src="http://embed.ted.com/talks/lang/ro/lisa_kristine_glimpses_of_modern_day_slavery.html" width="640" height="360" frameborder="0" scrolling="no" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>