Uniunea Europeană a început să impună producătorilor de automobile introducerea unor motoare care să nu limiteze cantitatea de noxe. S-a început și o luptă înverșunată cu termocentralele, cele ce folosesc pentru obținerea curentului electric cantități enorme de cărbune inferior. Această politică este interesantă, dar are o aplicare practică foarte limitată.

Fabricile asamblează în continuare automobile în număr cât mai ridicat pentru a se obține profit. Au fost inventate mașinile tip SUV, care sunt un adevărat coșmar pentru mediu din cauza motoarelor supradimensionate pentru traficul urban. Vorbele goale despre protecția naturii se văd cel mai bine în cazul Chinei, stat care a trecut în 2021 de cota celor patru miliarde de tone de cărbune pentru obținerea de electricitate.

Construirea de zgârie-nori după model american a dus la o concentrare a consumului de curent electric în orașele și așa gigantice. Obsesia Beijingului pentru supremație mondială a dus și la organizarea Jocurilor olimpice de iarnă în anul 2022, dar locul desfășurării întrecerilor a fost ales complet greșit. Trecând acum cu vederea că utilajele constructorilor au pătruns în rezervații naturale, trebuie să amintim că pârtiile au fost amplasate în munți arizi și toată zăpada este produsă artificial, printr-un consum ridicat de energie electrică.

Au fost deturnate și cantități importante de apă din circuitul natural sau pentru necesitățile Beijingului. Nu contează! Detalii ! Centrul de putere de la Beijing vrea prestigiu cu orice preț și face totul pentru atingerea acestui obiectiv. Întreaga omenire trebuie să stea cu fața întoarsă spre Extremul Orient. Nu există un interes real pentru sport. Să nu se uite că multe probe au o utilitate militară și aici se focalizează atenția conducătorilor politici.

În plus, industrializarea excesivă obligă la o solicitare a termocentralelor, instalații de forță ce asigură permanent tensiunea în sistemul energetic. Marea putere asiatică pune accent pe producția de oțel, cel necesar în toate domeniile de activitate industrială. Fabricile de ciment sunt responsabile de un consum deosebit pentru transformarea rocilor în materialul necesar pe post de liant în construcții. India este un alt tigru asiatic al dezvoltării economice și se folosește un cărbune foarte poluant pentru aprovizionarea uzinelor ce trimit spre țările dezvoltate mărfuri ieftine și de calitate.

Rusia consumă cantități imense de cărbune, petrol și gaze naturale pentru a se menține în rândul marilor puteri ale lumii. Oare cât costă din punct de vedere energetic deplasările de trupe spre Ucraina? S-a explicat de ce nu contează în vastul stat cheltuielile în bani și astfel de calcule sunt pur eronate. Demonstrațiile de forță ale Kremlinului arată și la ce servesc combinatele metalurgice în care minereul de fier este prelucrat cu ajutorul cărbunelui. Cele mai bune oțeluri ajung să fie modelate în tancuri, tunuri și muniții de diferite tipuri.

Obsesia oamenilor pentru mașini de toate tipurile va duce în continuare la o poluare deosebită a atmosferei și orice persoană vrea acum să fie motorizată. Nimic nu rezistă în calea acestei pofte și cele mai vechi mașini nu dispar de pe piață. Sunt doar trimise spre țările sărace și acolo sunt utilizate până la completa epuizare a motoarelor.

Țările dezvoltate își fac curățenie în propria ogradă, dar sunt înconjurate de imense orașe în care sute de milioane de automobile și autocamioane aruncă zilnic în atmosferă valuri de noxe. Nici nu se ia în seamă faptul că mărfurile zise ieftine, venite din fabricile din Lumea a Treia, au prețul de cost scăzut pentru că utilajele folosesc energia generată tocmai de combustibilii fosili poluanți și toxici.

China și India sunt adevărați vulcani artificiali ce trebuie să ardă permanent cărbunele plin de sulf și metale grele. Noxele din Asia sunt duse de curenții de aer pe întreaga planetă și nu mai există un cer curat.