Messi a câştigat anul trecut 41,3 milioane de dolari, pe locul doi ca venituri după Cristiano Ronaldo printre jucătorii de fotbal activi din întreaga lume. După ce a semnat un nou contract cu Barcelona, jucătorul argentinian este acum cel mai bine plătit fotbalist din lume, cu 27 de milioane de dolari pe an.

Câştigă la fel de mult în afara terenului, aproximativ 21,5 milioane de dolari din clauze şi adeziuni. Cel mai mare sponsor al lui Messi este Adidas, care-i plăteşte suma de 4 milioane de dolari pe an. Are de asemenea contracte cu Gillette, Samsung, Gatorade şi multe alte companii.

Lionel Messi este atât de valoros pentru Barcelona încât dacă pleacă, echipa care-l cumpără trebuie să plătească pentru el uriaşa sumă de 340 de milioane de dolari.

Jucătorul argentinian este unul dintre cei mai discreţi sportivi din lume. Sunt doar câteva semne că acesta trăieşte ca o persoană care încaseayă 50 de milioane de dolari pe an. Unul dintre aceste semne este că deţine şi conduce un Maserati GranTurismo MC Stradale, în valoare de 240.000 de dolari.

Messi şi câţiva membri ai familiei sale trăiesc într-o proprietate uriaşă la marginea Barcelonei. Locuinţa este amenajată în specific argentinian. Leo a păstrat totuşi şi casa în care a copilărit, din Argentina, chiar dacă acolo nu mai locuieşte nimeni.

Este ştiut că mai închiriază din când în când un avion privat, ca şi atunci când s-a dus la Gala decernării Balonului de Aur, la Zurich.

Nu se cunosc alte detalii despre viaţa privată a lui Messi. Se ştie că are o prietenă de mult timp, Antonella Roccuzzo. Cei doi au crescut în acelaşi oraş din Argentina, iar familiile lor sunt prietene. Leo Messi şi Antonella au un copil, Thiago. Numele copilului este inscripţionat pe ghetele sale de joc. Thiago este acum o prezenţă constantă şi aşteptată la celebrarea obţinerii titlului de către Barcelona.

Îl vedem uneori în costum, atunci când participă la vreo gala, sau atunci când se întâlneşte cu Papa Francisc, un mare iubitor de fotbal.

Spre deosebire de alţi atleţi din timpurile noastre, Lionel Messi nu este preocupat de a-şi folosi viaţa sa personală pentru a-şi îmbunătăţi imaginea publică. Tocmai într-un mod ciudat, misterul lui Messi îl ajută în această privinţă.

Pentru că atunci când nu ştim nimic despre Messi în afara terenului de joc, ne concentrăm pe ceea ce face el pe teren. Spre deosebire de Cristiano Ronaldo, rivalul său, Messi este judecat doar după ceea ce face pe teren, ca jucător de fotbal, nu ca persoană.

Te-ar putea interesa și: