Compania belgiană Liebrecht&wooD vrea să înceapă lucrările la al doilea parc de retail din Bucureşti, localizat în zona de sud-est. Prima fază a proiectului va avea o suprafaţă de 90.000 mp  şi va începe să fie închiriată din vara acestui an.

„Începerea construcţiei proiectului nu depinde de creşterea TVA, a impozitului pe profit, ci de momentul în care va fi gata proiectul pe hârtie şi, de asemenea, de condiţiile internaţionale, mai ales cele financiare. Când va veni timpul să începem proiectul vrem să fim pregătiţi, iar lucrările pentru prima fază se vor întinde pe doi ani”, a declarat Johan Rogiers, managing director Liebrecht&wooD, care este şi unul dintre fondatorii şi acţionarii companiei belgiene.

Proiectul va fi dezvoltat pe un teren de 60 de hectare, achiziţionat anul trecut de Liebrecht&wooD. Compania belgiană mai deţine centrul comercial de tip outlet Fashion House din zona Militari, la ieşirea spre Piteşti.

„Vom începe construcţia în momentul în care avem semnate contracte de preînchiriere pentru 20-40% din suprafaţa outlet-ului şi pentru 1-2 big-box-uri”, a spus Rogiers.

Optimism cu privire la piaţă

Rogiers crede că piaţa de retail a început să-şi revină uşor în acest an şi nu vede niciun motiv de înrăutăţire a situaţiei.

„Retailerii au avut un început de an mai bun decât în 2009, dar nu avut creşteri atât de mari astfel încât să recupereze scăderea din 2009. Pe de altă parte au avut un an să-şi restructureze afacerile”, a arătat Rogiers.

Centrul din Militari are două faze, ambele finalizate, din care centrul de tip outlet totalizând 15.000 metri pătraţi este închiriat în proporţie de 73%. Închirierea celeilalte faze va începe doar când gradul de ocupare a outlet-ului ajunge la 90%.

Liebrecht&wooD a intrat pe piaţa locală la începutul anilor 2000, când a început dezvoltarea proiectului Militari Shopping, vândut companiei Atrium European Real Estate. De asemenea, compania a mai dezvoltat parcul de birouri Victoria Park din apropiere de DN1, vândut Immoeast. Pentru cele două proprietăţi Liebrecht&wooD a încasat circa 80 milioane de euro.

SURSA: Mediafax