După teribilul incident, Lia Olguța Vasilescu a criticat angajații din Poliția Română, dar a apreciat reacția ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, la acestă problemă.

„O reacție bună din partea ministrului de Interne. A făcut ce a trebuit să facă un polițist în primul rând, să prezinte scuze. Nu a încercat să ascundă adevărul. Dimpotrivă, a spus niște lucruri destul de importante pentru opinia publică.”, a spus aceasta.

Olguța Vasilescu: Este o mare problemă a Poliției Române

Aceasta susține că Poliția Română se confruntă cu mari carențe în executarea serviciilor. De asemenea, aceasta a spus că se bucură că acum se dublează numărul de locuri la Academia de Poliție deoarece „să angajezi din sursă externă nu este o soluție.”

„E clar că ești vinovat din moment ce conduci cu peste 50 de kilometri în oraș, ești vinovat când accidentezi pe cineva pe trecerea de pietoni, ești vinovat când mergi cu viteză, deși nu există o urgență în exercițiul funcțiunii.

Este o mare problemă a Poliției Române faptul că după ce în urmă cu câțiva ani au fost dați afară vreo 10.000 de polițiști nu și-a mai revenit, în sensul că nu a avut numărul necesar ca să poată să acționeze. Este prima oară anul ăsta când se întâmplă ceva bun. În sensul că se dublează numărul de locuri la Academia de Poliție. Să angajezi din sursă externă nu este o soluție.”, a spus Olguța Vasilescu pentru Antena 3.

Bode: Este important procesul de pregătire continuă a angajaților MAI

Lucian Bode, a recunoscut că accidentul Raisei a evidențiat „putregaiul” din sistem. În prezent, 2.000 de posturi sunt scoase oficial la concurs, doar din sursă externă. Luni, 17 ianuarie, Lucian Bode a anunţat public ca va reanaliza procesul de recrutare din sursă externă.

„Este de asemenea necesar să creștem cifra de școlarizare, lucru care s-a întâmplat anul trecut. Avem cea mai mare cifră de școlarizare în 2022 din ultimii 5-6 ani. Dincolo de pregătirea din școală, dincolo de pregătirea de câteva luni după recrutarea din sursă externă, considerăm că este extrem de important procesul de pregătire continuă a angajaților MAI”, susține Lucian Bode.