„Și la Viena se face târg de Crăciun. Cu aceleași restricții precum cele impuse și de noi la Craiova, cu diferența ca nu vom avea mese. Anul acesta nu vom avea, din păcate, caruselul, patinoarul sau orășelul copiilor, ci doar căsuțe cu dulciuri, sucuri, vin fiert, globuri, obiecte de artizanat”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Olguța Vasilescu roagă oamenii să respecte restricțiile impuse

De asemenea, primarul Craiovei a subliniat că târgul din acest an va fi organizat în condiții speciale. De exemplu, au fost stabilite culoare speciale pentru plimbare, menite să elimine aglomerațiile pe cât posibil. Trebuie menționat că Lia Olguța Vasilescu a cerut oameniilor să respecte restricțiile impuse.

„Nu veți găsi mâncare preparată la fața locului, gen grătar sau mici, pentru ca am dorit să evităm ca oamenii să staționeze prea mult în fața chioșcurilor de Crăciun. De asemenea, căsuțele au fost amplasate în cele două mari piețe ale orașului, Mihai Viteazul și Frații Buzești, tocmai pentru a se evita aglomerația. Rugămintea noastră este să respectați culoarele stabilite pentru plimbare, tocmai pentru a evita să interacționați cu mai multe persoane. Nu uitați că și Parcul Romanescu va fi pregătit de sărbători și merită vizitat! Pe 28 noiembrie se deschide oficial Târgul de Crăciun și dăm drumul la iluminatul de sărbători! Aveți cu toții dreptul să vă bucurați de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Crăciunul, dar vă rugăm și să respectați restricțiile impuse!”, a conchis aceasta.

Cum a fost sfidat Klaus Iohannis

După ce marți președintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni că organizarea târgurilor de Crăciun este imposibilă și inoportună în acest an din cauza coronavirusului, fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că toate condițiile legale sunt respectate și că nu înțelege de ce ar trebui să se renunțe la acesta.

„Respectăm absolut toate condiţiile legale, nu văd de ce ar trebui să renunţăm la aceste căsuţe, pentru că se respectă regulile respectate de comcercianţii care au chioşcuri în Craiova, care au alte tipuri de magazine, deci, suntem în legalitate 100%”, spune Lia Olguța Vasilescu.

Fostul ministru a mai spus că oamenii trebuie să se bucure de spiritul sărbătorii de Crăciun, care este cea mai mare sărbătoare creștină.

„Cred că oamenii totuşi trebuie să se bucure de spiritul sărbătorii de Crăciun, care este cea mai mare sărbătoare creştină”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Ce a declarat Klaus Iohannis

„După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună. (…) Da, aceste târguri de Crăciun, în acest an, cu siguranţă nu se pot organiza”, a declarat Klaus Iohannis în conferință de presă de la Palatul Cotroceni.