LG Display, al doilea mare producător de ecrane LCD din lume, după Samsung, va investi 2,55 miliarde dolari pentru creşterea capacităţii de producţie de ecrane LCD.

Cererea mare pentru display-uri mari cu cristale lichide i-a determinat pe sud-coreenii de la LG să aloce suma de 2,55 miliarde de dolari pentru o nouă linie de producţie adiţională la una din uzinele din Coreea de Sud, care va intra în funcţiune în a doua jumătate a anului 2010.

Linia va avea o capacitate iniţială de 60.000 de unităţi, urmând ca producţia să crească la 120.000 de unităţi în anul 2011, în funcţie de condiţiile de pe piaţă.

AU Optronics, al treilea mare jucător de pe piaţa LCD-urilor, a anunţat că analizează posibilitatea deschiderii unei noi linii de producţiei începând cu 2011.

Atenţionaţi de Comisia Europeană

Sud-coreenii de la LG Display au fost acuzaţi de Comisia Europeană că au încălcat legislaţia în domeniul concurenţei, prin formarea unui cartel care impune preţuri în piaţă. Oficiialii LG au confirmat la începutul acestei săptămâni primirea scrisorii de obiecţie de la UE. Comisarul european pentru concurenţă Neelie Kroes a aplicat amenzi substanţiale mai multor companii, din diverse domenii, pentru constituirea de carteluri.

SURSA: Mediafax