LG Electronics deţine o cotă de 30% din piaţa locală de telefoane mobile cu touch-screen, poziţionându-se pe primul loc, potrivit declaraţiei oficialilor companiei.

Conform acestora, vânzarile înregistrate de terminalul LG Cookie în luna mai a acestui an au susţinut cota de piaţă a LG pe acest segment.

LG a anunţat vânzări record de 20 de milioane de telefoane mobile cu ecran tactil, la nivel global, după doi ani de la lansarea pe piaţă a acestui tip de telefoane mobile.

“Rezultatele obţinute sunt relevante în ce priveşte eficienţa acestei strategii – avem 20 de milioane de consumatori mulţumiţi, la nivel global şi prima cotă de piaţă pe segmentul de telefoane cu ecran tactil pepiaţa din Romania. Suntem încrezători că noile modele de telefoane cu ecran tactil din portofoliul LG pentru 2009 vor susţine prima cotă deţinută de companie pe acest segment”, a declarat Roh Pan Ock, preşedinte al LG Electronics România.

LG Electronics a lansat primul terminal mobil cu touch screen în luna martie 2007, Prada Phone by LG. Până în luna noiembrie 2008, acesta s-a vândut în 10 milioane de unităţi.

SURSA: LG Electronics