Noua serie de televizoare LG din 2014 include o colecție extinsă de televizoare OLED TV, cu modelele de referință OLED cu ecran curbat (model 55EA9800) și modelul care poate fi montat pe perete, GALLERY OLED (model 55EA8800).

Colecția de televizoare LED, cu modelele Cinema 3D Smart cu diagonală de 32, 42 și 55 inch și televizoarele ULTRA HD, cu diagonale de 55 inch, includ noua platformă intuitivă webOS pentru Smart TV, prin care televizorul devine extrem de simplu de folosit.

Lider în industria televizoarelor OLED

Fiind compania care a lansat cel mai mare televizor OLED de mari dimensiuni din lume şi primul televizor OLED cu ecran curbat, LG va oferi anul acesta gama completă a anului 2014 care include atât modele 4K ULTRA HD OLED TV, cât şi FULL HD, în încercarea de a face accesibile televizoarele OLED TV unei public cât mai larg. Folosind o tehnologie proprie WRGB OLED, televizoarele OLED LG produc imagini magnifice prin controlul temperaturii fiecărui pixel, prin tehnologia LG Color Refiner, rezultând o consistenţă şi un balans excepţional.

Primul OLED care poate fi montat pe perete

Inspirat din artă, televizoru GALLERY OLED TV, model 55EA8800, este primul televizor OLED care poate fi montat pe perete şi ilustrează abilitatea companiei de a crea opţiuni diferenţiate de home entertainment. Rama televizorului, extrem de elegantă şi artistică, ascunde într-un mod foarte inteligent un puternic difuzor 2.2 și transformă orice living într-o galerie de artă privată. De asemenea, Gallery Mode permite utilizatorilor să se bucure de imagini digitale de înaltă rezoluţie ale unor picturi de referinţă şi ale fotografiilor personale, atunci când televizorul nu este folosit. Ca şi în cazul celorlalte televizoare  inovative OLED LG, modelul Gallery 55EA8800 încorporează tehnologia de imagine WRGB OLED, pentru culori vii şi realiste cu un unghi larg de vizualizare.

LG oferă anul acesta o varietate de televizoare ULTRA HD care încorporează o rezoluţie 3840 x 2160 a panoului ULTRA IPS, având un randament mai bun al detaliului, acurateţe a culorii şi vizionare în afara axului.LG Tru-ULTRA HD Engine Pro converteşte conţinutul SD,HD şi FULL HD în calitate 4K, şi, împreună cu Algoritmul Super Resolution, elimină artefactele vizuale. Cu de patru ori mai mulţi pixeli decât un televizor FULL HD, televizoarele LG ULTRA HD redau cele mai avansate imagini 3D care, atunci când sunt asociate cu tehnologia LG CINEMA 3D au ca rezultat o experienţă extrem de confortabilă şi captivantă de vizionare. În plus, LG a inclus o caracteristică unică de control 3D care face posibilă ajustarea intensităţii efectelor 3D cu o uşurinţă remarcabilă. Modelele de televizoare ULTRA HD 2014 sunt, de asemenea, dotate cu o capacitate de conversie de la formatul 2D la 3D extrem de eficientă şi noul sistem ULTRA Surround, dezvoltat cu Harman Kardon, pentru a atrage privitorul să fie şi mai prins în acţiunea redată pe ecran, cu un sistem audio ce nu a sunat niciodată mai real decât acum.

Format Ultra HD îmbunătățit

 

Cu un decodor încorporat 4K HEVC 60p şi o compatibilitate HDMI 2.0, televizorul LG ULTRA HD le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a folosi conţinutul 4K, până când acesta va deveni disponibil la nivel mai larg. În plus, cele mai noi  televizoare ULTRA HD LG  încorporează revoluţionara platformă webOS Smart TV pentru a face și mai simplă utilizarea televizorului.

Smart TV cu webOS

Noua platformă simplă şi intuitivă webOS este inclusă în mai mult de jumătate din televizoarele LG din gama din 2014, incluzând LG ULTRA HD şi televizorul CINEMA 3D Smart. Uşurinţa în utilizare face căutarea de conţinut, vizualizarea, conectarea cu alte dispozitive şi chiar procesul iniţial de configurare incredibil de bune şi rapide. Interfaţa grafică pentru utilizator a noii platforme oferă o mutare simplă (Simple Switching), descoperire simplă (Simple Discovery) şi conectare simplă (Simple Connection), prin crearea unui alt nivel de confort şi libertate pentru consumator. Platforma reduce semnificativ numărul de paşi necesari pentru a realiza comutarea între  conţinuturile disponibile, pentru a face mai simpe căutarea şi selecţia. Utilizatorii pot căuta cu uşurinţă prin servicii sau conţinut cu ajutorul meniului Launcher fără a fi    nevoiţi să iasă din ceea ce căutau iniţial.

Între timp, LG Store organizează convenabil tot conţinutul disponibil pe platforma webOS, împărţindu-l în categorii. Acesta oferă, de asemenea, recomandări bazate pe popularitate, care permit utilizatorilor să descopere noi opţiuni de divertisment cu cea mai mare uşurinţă. Pe scurt, această nouă platformă inteligentă reduce numărul de etape necesare pentru a face comutare de conţinut, ceea ce face căutarea, selectarea şi experienţa generală Smart TV mai simplă şi mai bună decât oricând. Conectarea la dispozitive externe este, de asemenea, rapidă şi eficientă pe platforma webOS.