Letonia a introdus o nouă măsură pentru a limita răspândirea coronavirusului. Autorității din vor permite intrarea pe teritoriul țării doar călătorilor care prezintă un test negativ.

DPA relatează că rezultatul testului nu poate fi mai vechi de 72 de ore. Acesta trebuie să fie prezentat companiei aeriene sau alte companii de transport înainte de îmbarcare.

Letonia introduce obligativitatea unui test negativ

Ministerul Transporturilor a anunțat că măsura intră în vigoare imediat. În plus, a subliniat că obligativitatea testului negativ este valabilă și pentru cetățenii letoni.

Letonia este o țară cu aproximativ 1,9 milioane de locuitori. De câteva luni, aceasta se confruntă cu o creștere uriașă a numărului de cazuri de coronavirus.

Până în prezent s-au întrezistrat peste 54 de mii de cazuri pozitive și 935 de decese provocate de COVID-19.

Ce alte țări mai solicită test negativ

De luni, cei care doresc să ajungă în Marea Britanie trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus. Anunțul a fost făcut de către Ministeru Afacerilor Externe (MAE) prin intermediul unui comunicat de presă. Aceeași măsură se aplică și pentru românii care doresc să meargă în Scoția.

Guvernul austriac a decis să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ pentru coronavirus la internarea în spital, cazarea la hotel sau intrarea la spectacole cu public, conform afp.com

Deputaţii conservatori şi ecologişti din coaliţia guvernamentală au votat pentru a permite guvernului condus de cancelarul Sebastian Kurz să planifice implementarea măsurii la sfârşitul celei de-a treia perioade de restricţii de circulaţie, în 24 ianuarie.

Sursă foto: Dreamstime