Modalitatea prin care se poate combate răspândirea coronavirusului este telemunca. Șeful statului ferman, Franck-Walter Steinmeier, a cerut să se recurgă mai mult la telemuncă.

Germania se pregătește pentru un nou val de îmbolnăviri. În acest context, șeful statului german cere să se recurgă mai mult la telemuncă în companii.

‘Trebuie să reducem contactele în domeniul muncii (…), acest lucru este mai necesar ca niciodată”, a spus Franck-Walter Steinmeier (social-democrat), în cadrul unei întâlniri cu partenerii sociali la Berlin.

”Nu este întotdeauna ideal, dar aceasta protejează cu siguranţă împotriva infecţiilor”, a spus el, cerând companiilor ”să facă posibilă telemunca”.

Modalitatea prin care se poate combate răspândirea coronavirusului, telemunca

Un studiu al sindicatului companiilor digitale Bitkom a arătat că aproape 25% din angajații germani lucrează exclusiv de acasă. Studiul a fost publicat în luna decembrie.

Purtătorul de cuvânt al cancelarului german a anunțat că autoritățile doresc să mărească numărul celor care lucrează de acasă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Angelei Merkel, criza sanitară nu scade în Germania.

“Fiecare companie, fiecare administraţie trebuie să verifice dacă nu este posibil să se efectueze şi mai multe activităţi de la distanţă”, a spus la rândul său, vineri, purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel, Steffen Seibert, citat de AFP.

Amintim că, vineri, Germania a depășit două milioane de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 22.368 de noi cazuri de coronavirus.