Capital a scris în exclusivitate despre planurile celor de la Lenovo de a deschide mai multe multe magazine exclusive în ţara noastră.
„Vrem să deschidem în primele şase luni un Lenovo Exclusive Store şi în Bucureşti, împreună cu un partener.  Va fi un fel de navă-amiral. Clienţii vor găsi aici toată gama de produse Lenovo, aici vom organiza conferinţe de presă şi va fi locul unde vom invita oamenii să testeze produsele“, potrivit lui Aurel Neţin, country manager Lenovo România, Bulgaria şi Moldova.

Primul magazin Lenovo va fi deschis săptămâna viitoare în Bulevardul Unirii nr. 19 B.

În Europa, Lenovo a deschis deja patru astfel de magazine în Slovacia, unul în Bulgaria şi se vor mai deschide anul acesta unul la Praga, şi altul în Belgrad.

Lenovo are în plan dezvoltarea unei reţele de Lenovo Exclusive Store Light, magazine cu suprafeţe mai mici, în ţară. Anul acesta, se doreşte deschiderea a şapte astfel de magazine, însă depinde mult parteneri.  „Vom cerceta împreună cu partenerii noştri care va fi pragul de rentabilitate. Dorinţă există, dar noi trebuie să ne asigurăm că vom construi împreună cu ei magazine profitabile“, spune Neţin. Lenovo are peste 600 de parteneri care cumpără produsele Lenovo şi 70 care sunt înscrişi în programul de parteneriat.

Cele mai apreciate produse Lenovo de către români sunt laptopurile, însă compania vinde şi foarte multe desktopuri, în special companiilor.