„În 2013 am decis ca întreaga activitate operaţională, pe lângă cea de producţie, să fie concentrată în cadrul Sanex Cluj-Napoca, proces finalizat cu succes la începutul acestui an”, a declarat Sergiu Apolzan, directorul de vânzări şi marketing al producătorului. În 2011, Lasselsberger a demarat o investiţie de 14 mil. euro în vederea creşterii capacităţii de producţie a Sanex de la 6,5 milioane de metri pătraţi de plăci ceramice la 8,5 milioane de metri pătraţi.

Pentru acest an compania mizează pe o creştere cu 10% a afacerilor pe plan local, până la circa 33 mil. euro. „Lansarea noului format de gresie porţelanată 42×42 cm, completarea portofoliului de produse cu noi dimensiuni provenite de la celelalte fabrici ale grupului Lasselsberger Ceramics şi lansarea noilor colecţii Cesarom 2014 deschid oportunităţi în piaţa construcţiilor şi amenajărilor, cu impact pozitiv în afacerile noastre pentru acest an”, a completat Sergiu Apolzan.

Evoluţia pozitivă a afacerilor Lasselsberger Ceramics se aşteaptă să vină şi dintr-o uşoară creştere a exporturilor pe pieţele din regiune, respectiv Cehia, Slovacia, Ungaria şi Bulgaria.

În ceea ce priveşte piaţa locală de plăci ceramice, reprezentantul companiei estimează că în 2013 aceasta a raportat un uşor declin, cu circa 5%, de la 120 mil, euro la 115 mil. euro. În ceea ce priveşte volumul total, scăderea a fost de circa 8%, de la 25 de milioane de metri pătraţi la 23 de milioane de metri pătraţi.