Grupul francez Lafarge, cel mai mare producător de ciment din lume, prezent şi în România, ar putea vinde active nestrategice pentru a-şi reduce datoriile, potrivit publicaţiei La Tribune.

„Nicio înstrăinare nu este tabu, singura condiţie este ca activele să nu fie strategice. În această privinţă, toate zonele geografice şi toate activităţile ar putea fi luate în considerare”, a declarat Bruno Lafont, directorul general al Lafarge.

Agenţiile de evaluare financiară Moody’s şi Fitch au conferit perspectivă negativă ratingurilor Lafarge, în condiţiile în care grupul a redus estimările privind cererea globală de ciment, ceea ce va face mai dificilă diminuarea datoriilor, care totalizau 15,2 miliarde de euro la sfârşitul lunii iunie.

Grupul a anunţat că va încerca să vândă active de peste 500 de milioane de euro şi să diminueze costurile, în vederea reducerii gradului de îndatorare.

Lafarge este prezent pe piaţa românească din 1997. Activităţile Lafarge în România au fost reorganizate în 2007 în trei divizii, Lafarge Ciment, cu ponderea cea mai mare în totalul vânzărilor, Lafarge Agregate şi Betoane şi Lafarge Arcom Gips.

SURSA: Mediafax