Aceleași surse au spus că acordul dintre Lactalis și fondul privat de investiții SigmaBleyzer Southeast European Fund IV, care controlează Covalact, a fost semnat joi, 15 decembrie.

La începutul acestui an, re­pre­zentanţii Albalact au anunţat că grupul francez Lactalis va prelua 70,3% din pachetul de acţiuni al producătorului de lactate. Pentru unii decizia a fost de bun augur. Astfel, familia Ciurtin (prin intermediul firmelor Crisware Hodings Limited şi Croniar Holdings Limited) şi Ion Florescu (prin fondul de investiţii Reconstruction Capital II), care deţineau împreună 70,3% din participaţiile companiei, vor încasa în urma finalizării acestei tranzacţii în jur de 46 de milioane euro, potrivit unui preţ pe acţiune de 0,4543 lei, dat ca exemplu de Albalact, într-un comunicat de presă remis către Bursa de Valori Bucureşti.

În urma preluării Albalact de către Lactalis, marii câştigători sunt acţionarii majoritari ai producătorului român de lactate, care vor încasa circa 46 de milioane de euro. În schimb, noul proprietar va ajunge să se lupte cu branduri mari din industrie, precum Danone sau Napolact, scria Capital în urmă cu câteva luni.

http://www.capital.ro/weekend-francezii-iau-spuma-profitului-din-piata-lactatelor.html