Genericul ediţiei din acest an este "Crize. Cultura face diferenţa". Pe fondul diminuării contribuţiei din partea Ministerului Culturii, mai multe spectacole au fost anulate.

"Bugetul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a fost proiectat având la bază o contribuţie de 2 milioane de lei din partea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional. Din suma propusă anul acesta, ministerul va putea acoperi mai puţin de jumătate, şi anume 700.000 de lei", au precizat organizatorii (Teatrul Național „Radu Stanca“ din Sibiu).

Cel mai aşteptat spectacol de stradă de azi este cel al suedezilor de la Burnt Out Punks – Sindromul Stockholm 1.2, o combinaţie punk – rock de circ şi teatru, dar mai ales foc ce oferă publicului o experienţă vizuală de neuitat. Seara se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

Iubitorii muzicii de calitate au o ocazie rară, să îl vadă, gratis, pe Ştefan Bănică jr., într-un concert de 50 de minute, de la ora 21,30, pe scena din Piaţa Mare.

Organizatorii au pus în vânzare pentru anul acesta 20.000 de bilete, cu preţuri între 10 şi 40 de lei, ce pot fi achiziţionate de la agenţia teatrală a TNRS, respectiv în reţeaua Eventim.