Joaca se mută în indoor atunci când activităţile de outdoor s-au epuizat, iar parcurile de distracţii din centrele comerciale se pliază perfect pe dorinţele celor mai pretenţioşi părinţi şi copii. Fie că vor să îşi lase copiii la joacă, dar supravegheaţi, în timp ce ei îşi fac cumpărăturile, fie că îşi doresc să aşeze un zâmbet larg pe chipul celui mic,  părinţii nu se uită la bani când trec pragul unui parc indoor.
Două astfel de locuri sunt Magic City şi Zorky’s Planet, proiecte ale dezvoltatorului Britta Trading. Magic City, inaugurat în iarna lui 2008 în Băneasa Shopping City, se întinde pe o suprafaţă de 700 de metri pătraţi. Aici, copiii de până la 12 ani au la dispoziţie tobogane gonflabile sau din plastic, căsuţe multicolore şi un „castel magic“ de 130 de metri pătraţi, cu labirinturi, poduri suspendate şi serpentine. Pentru copiii mai mari, Magic City pune la dispoziţie o zonă cu jocuri mecanice şi electronice, mese de air hockey, zonă de baschet, de Formula 1, motociclete, simulatoare sau Kiddie Rides.

Succesul de care s-a bucurat Magic City a condus la inaugurarea primului mare parc autohton de distracţii indoor: Zorky’s Planet, deschis în AFI Palace Cotroceni din toamna lui 2010 şi care se bucură de o suprafaţă de 2.000 metri pătraţi. Zorky‘s Planet se diferenţiază de alte locuri de joacă indoor nu numai prin suprafaţa impresionantă, ci şi printr-un mix complet de atracţii care îi oferă titulatura internaţională de „family entertainment center“.
„Părinţii aleg acest loc pentru că aici îşi pot petrece și ei timpul cu copiii lor. E un family entertainment center, iar asta înseamnă că aici te joci tu cu copilul tău, interacţionezi, participi, observi, te bucuri“, explică Lucia Prăjişteanu, general manager Britta Trading. O altă noutate cu care a venit Zorky’s Planet pe piaţă este sistemul modern de acces la jocuri: cardurile de acces Zorky’s Planet, care sunt validate de copii sau de părinţi la fiecare joc. Accesul  costă 5 sau 10 lei atât la Zorky’s Planet, cât şi la Magic City. Pentru baby parking, părintele plăteşte 30 de lei în timpul săptămânii şi 35 de lei în weekend. Copilul rămâne astfel la joacă, în siguranţă, alături de angajaţi tineri, atenţi şi plini de energie, în timp ce părintele îşi face liniştit cumpărăturile.

Distracţie indoor pentru copii şi părinţi

Parcurile indoor nu sunt concepute numai pentru copii. Funland Entertainment Center,  de pildă, răspunde tuturor preferinţelor, fie că vin din partea celor mici, fie din partea părinţilor. Centrul din Magazinul Unirea dispune de spaţiu pentru petreceri aniversare, de sală de bowling, de un loc de joacă pentru copii, de jocuri electronice, de săli de ping-pong şi biliard. Funland poate găzdui până la 350 de persoane şi se întinde pe suprafaţa de 2.500 de metri pătraţi.

Zona de playground este alcătuită dintr-un loc de joacă modern, unde copiii sunt supravegheaţi de personal specializat. În cele două zone de distracţie pentru copii de până la 3 ani şi pentru copiii între 3 şi 14 ani sunt amplasate peste 30 de jocuri Playmart. Evenimentele speciale sunt organizate în camera Party Room, concepută pentru aniversări, petreceri  cu decoraţiuni, mascote şi concursuri.

Un alt parc indoor de succes de la noi este Gymboland. Prezent în AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, dar şi în Constanţa, la City Park Mall şi în Maritimo Shopping Center, „corabia cu piraţi“ Gymboland funcţionează sub deviza „Toţi copiii sunt fericiţi!“. Mii de copii îi trec pragul lună de lună. Cum era de aşteptat, însă, numărul copiilor care vin în parc este mai mare pe parcursul sezoanelor reci.

Aniversări „de poveste“

Parcurile indoor organizează petreceri aniversare mai ales toamna şi iarna. Preţul pachetului aniversar porneşte de la 57 de lei per invitat la Funland, iar acesta include o cameră privată rezervată pentru 3 ore, invitaţii personalizate, jetoane, acces în locul de joacă pe tot parcursul zilei şi un meniu la alegere. Pentru programele de animaţie, părinţii trebuie să mai scoată ceva bani din buzunare. O oră petrecută alături de personaje de poveste sau din desene animate costă 230-245 de lei. 
Pentru programul de circ cu jonglerie şi trucuri speciale realizate de un clovn, părinţii plătesc încă 360 de lei. 30 de minute de spectacol de magie înseamă 490 de lei în plus la bugetul petrecerii, iar pentru o oră şi jumătate de karaoke party, încă 475 de lei. Gymboland oferă unul dintre cele mai accesibile pachete aniversare de pe piaţă. Pentru o petrecere de la A la Z, care acoperă dorinţele copilului, dar şi pe cele ale părintelui, preţurile încep de la 690 de lei. Dacă până astăzi numai copiii din Capitală şi din Constanţa se puteau distra la Gymboland, reprezentanţii firmei anunţă că în curând şi cei din Ploieşti şi Braşov vor avea parte de aceeaşi bucurie. 
La Zorky‘s Planet şi la Magic City fiecare petrecere este personalizată, de aceea preţul diferă de la un caz la altul. Pachetul-standard de petrecere, de 50 lei pentru un copil şi 35 de lei pentru un adult, cuprinde trei ore de joacă, invitaţii personalizate, decoraţiuni speciale şi un meniu la alegere. Animatorii profesionişti, disponibili la cerere, au grijă ca cei mici să aibă parte de o zi de vis. Piperate sau nu, preţurile devin derizorii atunci când în joc este fericirea celui mic.