Printre modificările de care ar trebui să ții cont la constituirea unei societăți în România se numără înlăturarea cerinței de vărsare integrală a aportului la capitalul social al unei societăți cu răspundere limitată în România, existența unei singure declarații-tip pe propria răspundere privitoare la îndeplinirea formalităților necesare pentru înregistrarea unei societății în România și înlăturarea cerinței de depunere a specimenului de semnătură.

La ce trebuie să fii atent la înregistrarea unei companii în România

Conform noilor reglementări din Legea 265/2022, este obligatorie vărsarea de către asociații unei societăți cu răspundere limitată în România a 30% din valoarea capitalului social subscris nu mai târziu de 3 luni de la dată la care se va proceda la înmatricularea unei companii în România și înainte de a începe operațiuni în numele societății cu răspundere limitată în România.

Diferența de capital social subscris va fi vărsată pentru aportul în numerar, în termen de 12 luni de la dată înregistrării unei companii în România și pentru aportul în natură, în termen de cel mult 2 ani de la dată  înființării unei societăți în România.

O altă modificare adusă de Legea 265/2022 constă în depunerea unei singure declarații-tip pe propria răspundere privitoare la îndeplinirea formalităților necesare pentru înregistrarea unei societăți în România în Registrul Comerțului competent din România. De asemenea, toate formalitățile de înregistrare pot fi efectuate electronic, prin intermediul portalului online al Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Noi modificări în Legea Registrului Comerțului Român

În plus, înlăturarea specimenului de semnătură este un aspect important în contextul modificărilor legislative nou introduse, având în vedere faptul că raționamentul adoptării prezenței legi este reprezentat de simplificarea procedurii de înregistrare a unei societăți în România.

Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în drept comercial și înregistrarea în Registrul Comerțului în România care vă poate îndruma în legătura cu procedura de constituire a societății în România, oferi consultanță cu privire la diferite aspecte de drept societar,  precum și efectuarea oricăror modificări corporative la Registrul Comerțului competent din România.

Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este recunoscută pentru serviciile juridice oferite la cel mai înalt nivel în domeniul dreptului comercial și corporatist, asistând numeroși clienți cu  înmatricularea unei companii în România și înregistrarea mențiunilor la Registrul Comerțului din România.