Compania Atrium Centers, asociată pentru dezvoltările din România cu fondul britanic Carpathian – fostul Dawnay, Day Carpathian, v-a inaugura maine centrul comercial Atrium Center Arad, al doilea mall din municipiul în care diferiţi dezvoltatori imobiliari plănuiau, înainte de criză, 8 proiecte comerciale.

În Arad mai funcţionează centrul comercial Armonia, dezvoltat de RED Management Capital şi aflat în proprietatea Immoeast.

Lucrările la centrul comercial Atrium, care are o suprafaţă închiriabilă de 30.000 mp, au început în august 2008 şi au necesitat investiţii de 70 mil. euro. Mall-ul se va deschide cu 92% din suprafaţa închiriabilă contractată, respectiv 50 de magazine, iar proprietarii speră ca până la sfârşitul anului să închirieze circa 95% din suprafaţa disponibilă.

Cinema din august

„În perioada 2007-2008 în Arad au fost anunţate aproximativ 8 proiecte de centre comerciale, dintre care, doar pe acelaşi bulevard erau anunţate 5 proiecte, reprezentate de reputaţi jucători internaţionali din domeniu. Suntem primii care am reuşit lansarea acestuia. Suntem convinşi că în următorii 5-7 ani vom rămâne singurul mall din Arad” a declarat Michael Israeli, managing partner Atrium Centers.
0-49468-atriumcentersarad1.jpg
Mall-ul are parcare dispusă pe cinci etaje, cu peste 1.000 de locuri. Ancora centrului comercial este retailerul Billa, care are închiriată o suprafaţă de 1.850 mp. Printre magazinele de îmbrăcăminte ce se regăsesc în mall se numără C&A, New Yorker, Deichmann, Jolidon, San Francisco Concept, Orsay, Office Shoes, Kenvelo sau Hosue of Art.

La sfârşitlul lunii august se va deschide Cinema City, care va dispune de zece săli şi va permite proiecţia de filme 3D.

Încă trei mall-uri Atrium

Compania a organizat licitaţii repetate pentru demararea lucrărilor la centrul comercial Atrium din Cluj-Napoca, în speranţa că vor obţine costuri reduse de construcţie, însă până acum nu au început proiectul care necesită investiţii de 85 mil. euro.

Mall-urile planificate pentru Satu Mare şi Baia Mare, care implică investiţii totale de circa 110 mil. euro, au fost amânate pentru anul viitor.

Proiecte anunţate şi amânate

Următorul mall din Arad, care are ca dată de finalizare sfârşitul acestui an, este Galleria, dezvoltat de Globe Trade Centre şi Aura Investments. Mall-ul va avea o suprafaţă de 30.000 mp închiriabili.

Printre dezvoltatorii care au anunţat mall-uri în Arad se mai regăsesc AFI Europe, Atrium European Real Estate (fost Meinl European Land) şi Mivan, care şi-a contramandat planurile pentru Arad, dar încă mai deţine un teren acolo.