Potrivit unui studiu realizat de KPMG, două treimi din jucătorii din sistemul financiar bancar din România nu sunt pregătiţi să facă faţă unui dezastru. „Cu toate că acest studiu este primul de acest tip pe piaţa financiară românească, rezultatele erau oarecum previzibile: numai o treime dintre organizaţiile participante au planuri de continuitate a afacerii implementate, care sunt testate şi actualizate în fiecare an” afirmă Aurelia Costache, IT Advisory Partner.

Programul de administrare a continuităţii afacerii nu este doar un proiect derulat la un moment dat, ci o nouă funcţie în cadrul oricărei organizaţii ce va avea nevoie de îmbunătăţire continuă pentru a beneficia de întreaga lui valoare. O modalitate prin care se poate obţine acest lucru este de a măsura continuu si efectiv performanţa programului.

„Studiul nostru de piaţă a relevat drept cele mai comune metode prin care organizaţiile îşi evaluează programul de administrare a continuităţii afacerii, testările periodice ale planului şi observaţiile de audit. Un mic număr de respondenţi a admis că nu îşi evaluează planul BCM prin nici o metodă. Ne aşteptăm ca acest aspect să fie adresat în următorii ani, prin folosirea unor standarde recunoscute la nivel internaţional cum ar fi COBIT şi care devin din ce în ce mai cunoscute printre profesionişti” afirmă Aurelia Costache.

Studiul poate fi descărcat de aici.