În această dimineață, Kovesi făcuse două cereri de recuzare, față de procurorul de caz Adina Florea precum și față de șeful de secție specială, Gheorghe Stan.

Conform Codului de Procedura Penala, cererile de recuzare sunt soluționate de procurorul ierarhic superior. În acest sens, cererea de recuzare a Adinei Florea va fi soluționată de șeful secției speciale, Gheorghe Stan, iar cerea de recuzare a lui GHeorghe Stan va fi soluționată de șefii Parchetului General, fie de prim adjunct, fie de Augustin Lazăr.

Planurile lui Kovesi sunt date peste cap de procurorul Gheorghe Stan, care a respins cererea de recuzare a Adinei Florea.

Cu privire la cea de-a doua cerere de recuzare, îndreptată chiar împotriva lui Gheorghe Stan, aceasta ar fi inadmisibilă, întrucât „cererea de recuzare se formulează doar împotriva persoanei din cadrul organului de cercetare penală, a procurorului sau a judecătorului care efectuează activităţi judiciare în cauză. Este inadmisibilă recuzarea judecătorului sau a procurorului chemat să decidă asupra recuzării,” se arată în Codul de Procedură Penală.

Amintim că în această dimineață, Kovesi a fost citată la Parchetul General, unde i-a fost adusă la cunoștință învinuirea și calitatea de suspect în dosarul extrădării lui Nicolae Popa din Indonezia, dosar apărut în urma denunțului lui Sebastian Ghiță, care susține că fostul procuror șef al DNA i-a cerut acestuia bani pentru realizarea în regim de urgență a extrădării.