După votul de astăzi din comisii, mai mulți europarlamentari străini s-au grăbit să îi adreseze mesaje de felicitare fostului procuror șef DNA.

Roberta Metsola, europarlamentar din Malta, a felicitat-o pe Kovesi pe Twitter : „Foarte meritat. Competența, curajul și demnitatea ei sunt un exemplu’, a scris Metsona alături de mesajul Comisiei LIBE în care se anunța numărul de voturi obținut de cei trei candidați la funcția de procuror-șef al Parchetului European. 

Europarlamentarul spaniol Esteban González Pons a publicat și el pe contul său de Twitter trei mesaje în care vorbește despre votul obținut de Kovesi în Comisia LIBE. „Laura Kovesi a fost aleasă de comisiile LIBE și CONT ca șef al Parchetului European. Un candidat curajos și competent care nu se teme să lupte cu corupția și infracționalitatea’, a scris Pons în spaniolă, franceză și engleză, anunță Libertatea.

Un mesaj a venit și din partea unuia dintre membri comisie care nu au participat la ședință. Ana Gomez a scris pe Twitter că: ‘Îmi pare rău că nu am putut vota pentru că sunt în misiune la Washington DC. Dar am aflat rezultatul votului din LIBE. În ciuda lobby-ului agresiv al guvernului României, Kovesi a câștigat”.

Te-ar putea interesa și: