Viorica Dăncilă e terminată! Ordinele ei au fost ignorate complet în cazul Kovesi chiar de către persoana la care se aștepta cel mai puțin.

Mai exact, Dăncilă i-a cerut în urmă cu o zi ambasadorului României la UE, Luminița Odobescu, să se opună desemnării lui Kovesi în fruntea Parchetului European.

„Am spus și repet acest lucru. Nu susținem un mandat pentru Laura Codruța Kovesi. Nu susținem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească, atunci când există suspiciuni asupra unui om, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să lămurească aceste lucruri și pe urmă să ocupe această funcție. Îmi mențin poziția pe care am avut-o”, a declarat Viorica Dăncilă, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Întrebată cum va vota joi Luminița Odobescu, ambasadorul României la UE, Viorica Dăncilă a fost categorică: „Am spus: împotrivă”.

Dorința lui Dăncilă a fost ignorată însă complet. Președintele Klaus Iohannis i-a cerut Luminiței Odobescu să voteze în favoarea lui Kovesi, iar acesta s-a conformat imediat.

Potrivit unor surse citate de Digi 24, Iohannis ar fi contactat-o telefonic pe Luminița Odobescu înaintea votului dat joi, în COREPER, pentru Kovesi, tocmai pentru că Viorica Dăncilă dăduse public un semnal de vot împotrivă.

Trebuie amintit că Laura Codruța Kovesi a primit votul Consiliului Uniunii Europene pentru numirea sa în funcția de procuror șef european. Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcție, nou înființată.