Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat că socialiștii din Comisia LIBE au contestat procedura audierii celor trei candidați pentru Parchetul European. Dacă acțiunea va avea success atunci audierea Laurei Codruța Kovesi ar putea să nu mai aibă loc marți după-amiază.

„Socialiștii și comuniștii din Comisia pentru libertăți civile (LIBE) a Parlamentului European au contestat procedura prin care vor fi audiați astăzi cei 3 candidați pentru poziția de Procuror European. De ce au contestat această procedură? Deoarece vor să tergiverseze și să obstrucționeze întreg procesul”, a scris Siegfried Mureșan, marți pe Facebook. Liberalul a adăugat că va exista un vot pe această contestație în cadrul ședinței Comisiei LIBE, iar dacă va va fi aprobată, atunci audierea candidaților pentru funcția de procuror-șef european va fi amânată.
„Ce va urma acum? Astăzi la prânz în Comisia LIBE va avea loc un vot pe această procedură. Care va fi rezultatul votului? Eu cred că rezultatul votului va confirma această procedură și vom avea audierea în această după-amiază, așa cum este programat și așa cum este firesc. În cazul în care contestarea va avea succes, atunci nu vom avea nicio audiere în această după-amiază. Eu cred că această contestare și obstrucționarea socialiștilor și comuniștilor nu vor avea succes. Vă voi ține la curent”, a conchis Mureșan.