În lumea tot mai aglomerată a SUV-urilor de clasă B, puține modele oferă clienților posibilitatea de a opta pentru tracțiunea integrală. Gândite în special pentru „jungla urbană”, aceste crossovere nu diferă, de obicei, de mașinile din clasa mică decât printr-o gardă la sol ceva mai permisivă și un aspect mai sportiv.

Ei bine, în cazul noului Hyundai Kona, „rețeta” clasică pare să fi evoluat astfel încât, pe lângă o înălțime ceva mai mare decât a unui vehicul normal de clasă B și un design evoluat și sportiv – cârcotașii ar putea spune că are ceva influențe franceze, așa cum „i”-urile seamănă destul de mult cu vehiculele unui mare producător american prezent în Europa – micul SUV să ofere și o gamă de propulsoare modernă și, mai ales, tracțiunea integrală.

 

Conform producătorului, Kona poate fi comandat din această vară cu unul dintre cele două motoare alimentate cu benzină de 1.0 litri și 1.6 litri. Oferta pentru primul (1.0 T-GDi) este completată de o cutie manuală cu șase trepte, ansamblul motor-transmisie oferind 120 CP și un consum mediu de 5,3 litri / 100 km. Varianta mai puternică (1.6 T-GDi) poate fi comandată cu transmisia automată cu dublu ambreiaj și 7 trepte dezvoltată „in-house” de Hyundai și dezvoltă 177 CP. Consumul mediu anunțat de producător este de 7,3 l / 100 km. Această variantă poate fi dotată, opțional, și cu sistemul de tracțiune integrală. Cei care doresc un motor diesel pentru Kona vor trebui să aștepte până în vara anului viitor când modelul va primi un nou propulsor de 1.6 litri, alimentat cu motorină, care poate fi completat de una dintre cele două cutii de viteze (manuală, 6 trepte sau automată, 7 DCT) și de același sitem de tracțiune integrală.

 

Pe lângă un tren de rulare cât se poate de modern, și un design interior și exterior atrăgător, Hyundai Kona va deveni prima mașină din gama producătorului cu Head-Up Display (HUD). Și în materie de siguranță, Hyundai anunță sisteme de top care au darul, alături de toate celelalte detalii tehnice, să urce noul Kona cât mai sus pe lista doritorilor de mini-SUV-uri.