Victor Ciutacu a răbufnit la adresa serviciilor de informaţii, pe care le numeşte „Securitatea”

Jurnalistul Victor Ciutacu a făcut declarații pe Facebook, atrăgând atenția asupra a ceea ce consideră a fi presiuni ale Securității asupra politicienilor români.

Într-o postare recentă, Ciutacu afirmă că Securitatea are abilitatea de a influența negativ viața politicienilor. El a adus în discuție doi investitori români activi în Tanzania și Zanzibar.

Victor Ciutacu menționează că acești investitori au fost aduși în discuție pentru a crea probleme pentru Klaus Iohannis, pe care îl numește „Înaltul”. El afirmă că manipulările au inclus chiar o apariție a unuia dintre acești investitori la televiziunea de stat.

Mai mult, el face și o referire la ministrul Justiției, Alina Gorghiu, subliniind că acum aceasta știe unde să-i găsească pe cei doi investitori care ar avea probleme cu justiția.

„Are Securitatea un talent Dumnezeiesc de a-i face varză cu carne pe politicienii pe care vrea să-i dea pe gheață. Tocmai l-a rezolvat și pe Înalt, i-a băgat pe gât doi investitori români de largă respirație care-s pe goană în Tanzania/Zanzibar.

Și, ca să fie treaba oablă și să rămână consemnat momentul întru eternitate, a mai și pus-o pe neghioaba aia închipuită de la TVR să-i ia sincron unuia dintre ei. Acum știe și Alinuța unde să-i găsească…”, spune acesta pe pagina de social-media.

Victor Ciutacu
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin

Soția lui Robert Kraus apare alături de Iohannis

În cadrul postării, Ciutacu prezintă o fotografie cu Tatiana Kraus, soția lui Robert Kraus, fost președinte al unei asociații de proprietari. Acesta a fost condamnat pentru delapidare. Mai mult, el apare pe site-ul Poliției Române la secțiunea „persoane urmărite”.

„Vedeți o fotografie-mărturie cu Tatiana Kraus, soția lui Robert Kraus, fost președinte al asociației de proprietari Ibiza Sol Pipera. Acesta apare pe site-ul Poliției Române, la secțiunea persoane urmărire, fiind condamnat la un an de închisoare pentru delapidare, după ce ar fi plecat cu 100.000 de lei din banii asociației de proprietari, arestat și în Tanzania pentru fraudă”, continuă jurnalistul.

iohannis - kraus
SURSA FOTO: Facebook/ Victor Ciutacu

Ciutacu acuză presupune presiuni și manipulări

Ciutacu continuă postarea și spune că celălalt investitor este Adrian Simion Nikitas, fost patron Callatis Therm și actual „Country Manager & Head of International Development at Euroinvest Holding Zanzibar Ltd.”.

Jurnalistul avertizează cu privire la aceste presupuse presiuni și manipulări. El sugerează că pot exista consecințe negative asupra imaginii politicienilor și asupra carierelor politice.

Ciutacu face și referire la alte situații istorice similare. În aceste situații, politicieni au fost implicați în întâlniri controversate cu diverse figuri.

„Intevievatul e Adrian Simion Nikitas fost patron Callatis Therm, în prezent „Country Manager & Head of International Development at Euroinvest Holding Zanzibar Ltd.”.

Episoade istorice precedente: Sorin Beraru la întâlnire cu Năstase în Tel Aviv, Costică Argint cu Tăriceanu și Cioroianu la Roma, plus Elan Schwartzenberg cu Băsescu în Israel”, a fost mesajul acestuia.

postare victor ciutacu
SURSA FOTO: Facebook/Victor Ciutacu

 

DREPT LA REPLICĂ trimis de Adrian Simion Nikitas: 

În articolul intitulat „Klaus Iohannis e terminat! Victor Ciutacu dezvăluie tot: Securitatea tocmai l-a rezolvat „, redactat de Vlad Dima şi publicat în data de 19 noiembrie 2023, s-a menţionat reacția jurnalistului Victor Ciutacu, pe care și-a manifestat-o ca urmare a vizitei preşedintelui Klaus Iohannis din Tanzania, care ar fi fost fotografiat împreună cu domnul Robert Kraus şi subsemnatul.

În articolul publicat, subsemnatul împreună cu domnul Robert Kraus suntem numiţi – „cei doi investitori care ar avea probleme cu justiția”,”i-a băgat pe gât doi investitori români de largă respirație care-s pe goană în Tanzania/Zanzibar”, precum și referiri la subsemnatul în sensul „Intevievatul e Adrian Simion Nikitas fost patron Callatis Therm, în prezent „Country Manager & Head of International Development at Euroinvest Holding Zanzibar Ltd.”, fiind insuflată ideea că subsemnatul, Simion Nikitas, aş fi o persoană care ar avea probleme cu legea şi care s-ar ascunde în Tanzania pentru a fugi de rigorile legii.

Pentru a combate această dezinformare, precizez faptul că în urmă cu 11 ani, prin anii 2012-2013, a fost deschis un dosar de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, abuz în serviciu şi delapidare.

În data de 21.12.2016, procurorul din cadrul Direcţiei Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, în urma cercetărilor efectuate pentru cele trei infracţiuni, a emis o ordonanţă prin care a dispus:

„Clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, prevăzută de art. 131 din Legea 78/2000 raportat la art. 207 alin. 1 şi 3 C.pen. cu aplicarea art. 5 alin. 1 C.pen. și abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea 78/2000 raportat la art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 5 alin. 1 C. pen. de către inculpatul Simion Nikitas Adrian, infracțiunii de şantaj, prevăzută de art. 13 1 din Legea 78/2000 raportat la art. 207 alin. 1 şi 3 C.pen. cu aplicarea art. 5 alin. 1 C.pen. de către inculpata SC Callatis Therm SA, deoarece faptele nu sunt prevăzute de legea penală.
Disjungerea cauzei în vederea continuării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, prevăzută de art. 295 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 5 alin. 1 C pen. şi complicitate la delapidare, prevăzută de art. 48 C.pen. raportat la art. 295 alin. 1 C pen., cu aplicarea art. 5 alin. 1 C.pen. și declinarea competenţei de soluționare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia. ”

În data de 19.05.2018, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, ca urmare a declinării competenței pentru cercetarea săvârşirii infracţiunii de delapidare, a emis o ordonanță prin care a dispus:

„Clasarea cauzei în care au fost efectuate cercetări faţă de Simion Nikitas Adrian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare prevăzută de art. 295 alin. (1) din Codul penal (…) deoarece faptele nu sunt prevăzute de legea penală.

Clasarea cauzei în privința infracţiunii prevăzute de art. 50 din Legea nr. 325/2006, întrucât fapta a fost dezincriminată.”

Întrucât în urma cercetărilor efectuate s-a constatat că sunt nevinovat, atât procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupție, cât şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au dispus clasarea cauzei pentru toate cele trei infracţiuni pentru care s-a început urmărirea penală.

Clasarea cauzei se dispune atunci când în urma cercetărilor efectuate de organele de urmărire penală se constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a se considera că o persoană a săvârşit o infracţiune.

Astfel, vă fac cunoscut faptul că nu am fost niciodată condamnat penal, nu există nicio hotărâre definitivă prin care să fi fost condamnat la vreo pedeapsă penală, nu există în acest moment niciun dosar penal deschis pe numele Simion Nikitas, iar motivul pentru care mă aflu în Tanzania este strict legat de afacerile pe care le administrez.

Ceea ce se sugerează prin articolul publicat este total neadevărat, subsemnatul nu am avut niciodată calitatea de persoană condamnată pentru a avea vreun motiv să mă ascund în afara graniţelor țării și nu am săvârşit nicio infracţiune pentru a se putea susţine că am sau că am avut probleme cu justiţia, susţinerile domnului jurnalist Victor Ciutacu, publicate de către redacția Capital în articolul denumit „Klaus Iohannis e terminat! Victor Ciutacu dezvăluie tot: Securitatea tocmai l-a rezolvat ” fiind complet nefondate şi neadevărate.