Kaus Iohannis se confruntă cu o nouă problemă în preambulul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Fostul premier Adrian Năstase îl acuză că i-a preluat tema de campanie, de la alegerile prezidențiale din 2004:

”Am constatat că unul dintre candidații la prezidențiale – Klaus Iohannis – a preluat tema mea principală de campanie, de la alegerile pentru prezidențiale, din 2004.

Tema preocupării pentru „normalitate” a fost prezentată în numeroase documente și conferințe pe care le-am susținut în perioada 2002-2004 și este sintetizată în volumul „Spre normalitate, Guvernarea reformelor. Reforma guvernării”, publicată în 2004, ca suport pentru mesajele mele de campanie. Cartea poate fi accesată on-line și pe site-ul meu”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

Cu atât mai ciudată este alegerea, cu cât Klaus Iohannis a votat acum 15 ani cu Traian Băsescu, mai scrie fostul premier.

”Preluarea acestei teme, este oare o recunoaștere tardivă din partea actualului președinte a programului pe care l-am susținut în 2004? Întrebarea are cu atât mai mult sens cu cât, așa cum ne amintim, Klaus Iohannis, în 2004, l-a votat pe Băsescu președinte!”, întreabă retoric Năstase.

”E adevărat el atunci nu a ales această idee, ci a ales să îl voteze pe Traian Băsescu, iar ceea ce e mai ciudat pentru mine că după 5 ani, după o perioadă foarte complicată, pentru al doilea mandat, Iohannis vine și ne propune o Românie normală, în timp ce toate triocurile din jurul lui vorbesc despre o Românie altfel. Consider însă că e o temă nepotrivită pentru Iohannis, i se potrivea mai bine premierului Dăncilă”, a declarat ulterior Adrian Năstase pentru Antena 3.