Președintele Klaus Iohannis primește o mega lovitură din partea Senatului, în plină stare de urgență. În calitate de for decizional, Senatul i-a dat decisiva șefului statului.

Klaus Iohannis a încasat o mega lovitură

Senatul a adoptat legea prin care președintele Klaus Iohannis este eliminat din procedura de numire a conducerii Consiliului Concurenței. Astfel, cei din conducerea instituției vor fi votați de plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului, la propunerile comisiilor juridice, potrivit legii care a trecut de Senat.

Inițiatorul modificării este liderul senatorilor juriști, Șerban Nicolae (PSD). Potrivit actului normativ, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, Camera Deputaților și Senatul vor demara procedurile pentru numirea membrilor Consiliului Concurenței. Proiectul a fost adoptat cu 80 de voturi „pentru”, 48 „împotrivă” şi două abţineri.

„Argumentele prezentate în plenul Senatului de către unul din iniţiatorii legii, senatorul PSD Şerban Nicolae, sunt mai mult decât străvezii. Cerbicia cu care, în plină pandemie, PSD revine, pentru a patra oară, cu această propunere legislativă ne demonstrează cât de atent este acest partid când vine vorba de a sabota orice instituţie care ar putea funcţiona independent, dincolo de interesele sale politice”, a transmis senatorul USR George Dircă.