„Începând cu data de 15 iunie 2020, domnul Cosmin Gabriel Popp se numeşte în funcția de consilier de stat”, este decretul semnat de președintele Klaus Iohannis și publicat, vineri, în Monitorul Oficial.

Cine este Cosmin Gabriel Popp

Cosmin Gabriel Popp a absolvit în 2005 Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice, cu licenţă în ştiinţe administrative, conform site-ului Administraţiei Prezidenţiale.

În anul 2004, a fost ales deputat în Parlamentul României, renunțând în anul 2008 la mandatul de parlamentar pentru o carieră în administrația publică, în care a îndeplinit responsabilități de conducere în instituții de nivel local și central.

Între anii 2008 şi 2017, a condus Direcţia de Taxe şi Impozite Locale Sector 6 Bucureşti, instituţie aflată în subordinea Consiliului Local al Sectorului 6, Direcţia Economică din cadrul Ministerului Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale, precum și Direcția Servicii Interne din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, structură teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Începând cu luna ianuarie 2018, a activat în cadrul Administrației Prezidențiale, ocupând funcția de director la Direcția Servicii Generale (2018-2019) și la Direcția Economică (2019-2020) din Secretariatul General al Administraţiei Prezidenţiale.