Klaus Iohannis a declarat că nu este de acord cu restructurarea Guvernului pe care PSD o avea în plan. Președintele a învins. Astăzi a semnat astăzi decretele prin care ia act de demisiile miniștrilor Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero.

Într-un final s-a ajuns la un compromis, iar Klaus Iohannis a semnat astăzi și decretele pentru numirea a trei miniștri interimari.

Tudorel Toader a plecat de la Ministerul Justiției. El va fi înlocuit de Ana Birchall, care va fi ministru interimar al Justiției. La Fonduri Europene va veni ca ministru interimar Eugen Teodorovici, iar Ștefan Radu Oprea va deveni ministru interimar pentru românii de pretutindeni.

Decretele semnate miercuri de Klaus Iohannis, președintele României, conform unui comunicat de la Palatul Cotroceni citat de G4Media, sunt următoarele:

„• Decret prin care se ia act de demisia domnului Tudorel Toader, ministrul justiției, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se desemnează doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al justiției, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanțelor publice, ca ministru al fondurilor europene, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, ca ministru pentru românii de pretutindeni, interimar.”