Klaus Iohannis a câștigat procesul în fața Ministerului Apărării. Inalta Curte de Casație și Justiție a decis în favoarea președintelui, iar decizia este una definitivă.

Este vorba despre procesul legat de prelungirea mandatului șefului Statului Major, generalul Nicolae Ciucă. ICCJ a respins anularea decretului semnat de președinte, astfel, generalul va rămâne în funcție.

”Detalii soluţie: Admite recursul declarat de recurentele-pârâte Administraţia Prezidenţială în nume propriu şi în calitate de reprezentantă a Preşedintelui României, Domnul Klaus Werner Iohannis împotriva Sentinţei nr. 16 din data de 31 ianuarie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti Secţia a VIII a Contencios Administrativ şi Fiscal. Casează în parte sentinţa atacată şi rejudecând, admite excepţia inadmisibilităţii şi respinge cererea de suspendare a Decretului nr. 1331/28.12.2018 ca inadmisibilă. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate, astfel cum a fost îndreptată şi ale încheierilor premergătoare. Respinge recursul formulat impotriva Încheierii de îndreptare a erorii materiale din data de 31 ianuarie 2019, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 9 aprilie 2019.”, arată ICCJ.

Ministerului Apărării a solicitat anularea decretului de prelungire a mandatului de șef al Statului Major al Apărării pentru Nicolae Ciucă, după ce Iohannis l-a semnat pe 28 decembrie 2018.