Investiţia şi planurile de dezvoltare ale companiei au fost prezentate marţi primului ministru al României, Emil Boc, de către Arndt Guenter Kirchhoff, director general al Kirchhoff Automotive.

Kirchhoff Automotive România va realiza peste 30 de mari componente pentru caroseriile şi sistemele auto începând din 2012. Compania va realiza circa o treime din caroseria pentru noul automobil Ford produs la Craiova.

‘Industria auto din România, bazată pe doi fabricanţi de maşini, Ford şi Dacia-Renault, are un viitor promiţător. Rapoartele analiştilor de piaţă preconizează o producţie anuală de peste 800.000 de maşini după anul 2015. Aşadar trebuie să fim aici’, a subliniat Arndt G. Kirchhoff, acţionar şi director general al Kirchhoff Automotive GmbH.

Producătorul Kirchhoff Automotive doreşte ca o parte din producţia fabricii din Craiova să fie realizată şi destinata clienţilor din afara graniţelor României – Fiat (Serbia si Turcia) şi Renault (Turcia).

‘ Sunt foarte optimist în legătură cu viitorul sucursalei din România’, susţine Arndt Guenter Kirchhoff.

Noua fabrică de la Craiova va respecta toate normele de mediu în vigoare şi va putea fi considerată o investiţie prietenoasă cu mediul.

Fabrica va începe producţia de serie  în luna mai a anului viitor, însă testarea maşinilor şi utilajelor vor începe la jumătatea lunii noiembrie 2011.

Invesiţia Kirchhoff Automotive la Craiova va crea şi 200 de noi locuri de muncă în prima etapă. Oficialii companiei estimează că numărul acestora se poate dubla în scurt timp.

Kirchhoff Automotive constituie cea mai mare divizie a Kirchhoff – Gruppe, cu o tradiţie de peste 225 de ani, 42 de fabrici în 16 ţări şi cu peste 10.000 de angajaţi.