Kelemen Hunor, președintele UDMR, l-a taxat pe Dacian Cioloș, după ce acesta din urmă a declarat, miercuri, că PNRR-ul Ungariei a fost suspendat de Comisia Europeană, anunț infirmat ulterior de Bruxelles.

„Nu sunt de acord cu acest demers, dl Cioloș a vrut să fie erou și nu a reușit. Nici o factură nu rămâne neplătită în politică”, a declarat Kelemen Hunor la finalul ședinței coaliției de guvernare.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a declarat miercuri, în Parlamentul European, că nu s-a decis suspendarea aprobării planului de redresare al Ungariei.

„M-am consultat cu cabinetul doamnei președinte și cu colegii care sunt responsabili de fondurile de redresare și reziliență și cu evaluarea planurilor. Și nu există o astfel de știre, nu am oprit nimic, procesul continuă. Sigur că ne uităm la mecanismele de control din statele membre”, a spus Jourova. Ea a amintit că decizia privind aprobarea planurilor de redresare trebuie luată de Consiliu, cu majoritate calificată.

„Sigur că Comisia poate opri lucrurile când constatăm probleme grave, dar nu pot confirma în acest moment că acest lucru s-a întâmplat. Presa germană s-a înșelat”, a precizat Vera Jourova.

Comisia Europeană nu a suspendat PNRR-ul Ungariei

Comisia Europeană nu a suspendat procesul de aprobare a Planului de redresare elaborat de Ungaria. Acest mesaj a fost transmis chiar de către vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, în Parlamentul European. Ea a spus clar că nu s-a oprit nimic și că procesul continuă.

Afirmația făcută de Vera Jourova vine ca o lovitură pentru Dacian Cioloș. Asta pentru că liderul PLUS, care este și liderul grupul Renew Europe din Parlamentul European, a anunțat că Bruxelles-ul a decis să suspende aprobarea Planului de redresare (PNRR) conceput de Ungaria. Dacian Cioloș a scris toate aceste lucruri pe Twitter. „Comisia Europeană a dat curs demersului Renew Europe și a suspendat Planul de Redresare al Ungariei”, a scris pe Twitter Dacian Cioloș, liderul grupului din Parlamentul European. Mai mult chiar, liderul politic român a continuat și a oferit și argumentele pentru care s-a luat o astfel decizie în cazul Ungariei.