Karim David Adeyemi, s-a născut la München. Tatăl lui este nigerian și mama sa româncă, el fiind marele pariu pentru viitor al selecționerului echipei de fotbal a Germaniei, Hansi Flick. Deși sportivul are doar 19 ani, a cunoscut o ascesiune rapidă. El a început fotbalul la  juniorii lui Bayern München și a semnat recent cu echipa de fotbal din Salzburg, scrie Formula As.

Ulterior, acesta a ajuns să fie cotat deja la 10 milioane de euro și a reușit să câștige cu selecționata sub 21 de ani a Germaniei, Campionatul European din acest an și a contribuit la câștigarea even­tului pe plan intern, de către Red Bull Salzburg, în ultimele două sezoane.

Având în vedere ascensiunea pe care a cunoscut-o, Germania a vrut să se asigure că România sau Nigeria nu vor face vreun demers pentru a-l lua pe Karim David Adeyemi acolo, așa că  l-au con­vocat deja la prima echipă, unde a și marcat un gol, chiar la debut.

Pentru că doar mama lui este româncă, Karim David Adeyemi nu s-a concentrat atât de mult pe această limbă. Deși vizitează cât de des poate orașul Brașov, unde s-a născut mama sa, fotbalistul știe doar câteva cuvinte românești.

În ceea ce îi privește pe părinții săi, este vorba despre mama lui Alexandra, în vârstă de 45 de ani, originară din Brașov, și Abbey 53 de ani, fost fotbalist în Nigeria. Cei doi locuiesc la Unterhaching, o suburbie a orașului Munchen, în timp ce la Brașov locuiește bunica fotbalistului, Sanda Manciulea.

Cine sunt părinții lui Karim David Adeyemi

Mama acestuia a decis să plece în Germania din anul 1995 la scurt timp după ce a terminat liceul. În 2002 l-a născut pe Karim, tot în Germania, fotbalistul crescând într-un cartier destul de liniștit.

În interviurile acordate pentru presa germană,  Adeyemi spunea că a moștenit câte ceva de la părinții săi. Mama sa patinează și de aici consideră el că a obținut viteza.

„Îmi place să fac patinaj cu mama. Asta a fost întotdeauna treaba noastră. Poate de aici vine viteza mea”, a dezvăluit Karim, care a preluat la „Mannschaft” celebrul număr 13, purtat în anii ‘70 de legendarul Gerd Muller.

În ceea ce privește pasiunea pentru fotbal, aceasta i-a transmis-o tatăl său, care a fost fotbalist profesionist în țara sa și ar fi putut face o carieră în domeniu.

„El mi-a dat dragostea pentru fotbal încă de la naștere. A fost fotbalist profesionist în Nigeria și spune că ar fi putut face o carieră grozavă în Europa, dar era prea bătrân când a venit în Germania. Avea 30 de ani totuși, așa că am devenit pariul lui”, a declarat Karim Adeyemi pentru site-ul lui Red Bull Salzburg.

De menționat este faptul că naționala României avea șanse mari să îl aibă în echipă. În 2020, Karim Adeyemi ar fi fost dispus să joace pentru România. El declara atunci presei germane că dacă nu ar fi convocat la prima reprezentativă a Germaniei ar fi fericit să joace pentru oricare dintre țările de origine ale părinților săi.

Germanii însă s-au mobilizat și nu au ratat ocazia de al chema, având în vedere abilitățile sale impresionante. Mai exact, specialiștii susțin că puștiul este mai rapid decât Usain Bolt. Acesta aleargă 30 de metri în doar 3,6 secunde, scrie gsp.ro.