Juventus Torino a publicat acest comunicat după ce în presă au apărut informaţii despre o posibilă infiltrare a mafiei pe stadionul său. Clubul a răspuns astfel unor articole în care numele său era asociat grupării mafiote 'Ndrangheta. 

Potrivit unor articole, 'Ndrangheta ar fi pătruns în grupurile de ultraşi, revânzând biletele oferite de club, pentru a face bani''. 

Juventus a dezminţit categoric aceste informaţii. "Juventus Torino şi preşedintele său Andrea Agnelli, în lumina articolelor publicate în aceste zile, anunţă că clubul a însărcinat echipa sa juridică să-i apere onoarea şi respectabilitatea. Procurorul din Torino a iniţiat – şi a încheiat de curând – un studiu despre unele familii considerate ca aparţinând 'Ndrangheta, care ar fi comis infracţiuni împotriva unor persoane şi a unor bunuri, încercând să infiltreze unele activităţi ale lui Juventus. Niciun angajat sau persoană înscrisă la club nu a făcut vreodată obiectul unei anchete a justiţiei. Se înţelege de asemenea de la sine că, în deplinul respect al anchetei şi al anchetatorilor, clubul a cooperat din plin pentru a proteja confidenţialitatea anchetelor. În ceea ce priveşte justiţia sportivă, societatea a demonstrat deja voinţa sa de a coopera activ", se arată în comunicat. 

Juventus, campioana ultimelor cinci ediţii din Serie A, este în cursă spre un nou titlu de campioană, fiind lider în acest moment, la începutul returului. 

AGERPRES