Cristiano Ronaldo își câștigă restanțele salariale de la Juventus în instanță

Juventus Torino are de achitat restanţe salariale de 9,8 milioane euro fostului său atacant Cristiano Ronaldo, potrivit unei hotărâri luate de o instanță de arbitraj, scrie Reuters.

Ronaldo, care în prezent joacă la clubul saudit Al-Nassr, a solicitat plata a 19,5 milioane de euro, suma provenind din reducerea salariilor acceptată de jucători pe perioada pandemiei de Covid-19 în sezonul 2020/2021. Juventus a afirmat că Ronaldo a acceptat voluntar reducerea salariului, dar jucătorul a mers în instanță și a cerut aproape 20 milioane de euro.

Instanța de arbitraj a acceptat doar în parte cererea lui Ronaldo. Judecătorii au decis ca Juventus să plătească jumătate din suma solicitată de internaționalul portughez în vârstă de 39 de ani.

Ronaldo s-a alăturat echipei Juventus în august 2018 și a contribuit la câștigarea a două titluri consecutive în Serie A, a unei Cupe și a două Supercupe ale Italiei, înainte de a părăsi Serie A pentru a se alătura echipei Manchester United în 2021.

Este cel mai bine plătit sportiv din lume

În clasamentul celor mai bine plătiți sportivi din lume, Cristiano Ronaldo domină topul la mare distanță de urmăritori. Atacantul portughez de la Al-Nassr are un salariu astronomic. El își completează veniturile cu sume substanțiale din publicitate, fiind unul dintre cei mai populari oameni de pe Instagram.

În topul pe care îl conduce Cristiano Ronaldo, ceilalți sportivi sunt departe în spatele cifrelor impresionante ale portughezului. Clasamentul din 2023 cuprinde 100 de nume. În primele 10 poziții se află 5 fotbaliști de talie mondială, conform Sportico.

Astfel, Cristiano Ronaldo, liderul acestui clasament, câștigă anual 275 de milioane de dolari. Din care 60 de milioane provin exclusiv din campaniile publicitare cu branduri precum Nike, Herbalife, Armani, Tag Heuer, DAZN, PokerStars sau Binance.

În topul celor mai bine plătiți sportivi, Cristiano Ronaldo este urmat de Jon Rahm, un jucător profesionist de golf. Acesta câștigă 203 de milioane de euro. Locul al treilea este ocupat de Lionel Messi.

Argentinianul a refuzat o ofertă uriașă de la Al-Hilal, o ofertă care l-ar fi transformat în mod clar în cel mai bine plătit sportiv.

Messi a decis să se alăture echipei lui David Beckham, Inter Miami. La formația din MLS, câștigătorul a 8 Baloane de Aur încasează un salariu de 65 de milioane de dolari. La această sumă se adaugă alte 65 de milioane din campaniile de publicitate. Astfel, Messi primește anual un total de 130 de milioane de dolari, cu 145 de milioane mai puțin decât Ronaldo.