Gianluigi Buffon, portarul echipei Juventus Torino, este anchetat pentru că a rostit cuvinte care ar putea fi considerate blasfematoare în timpul meciului de campionat din weekend cu Parma, a indicat Federaţia italiană de fotbal, potrivit AFP.

Legendarul goalkeeper, încă în activitate la 42 de ani, ar fi utilizat o expresie blasfematoare adresându-se coechipierului său Manolo Portanova, în timpul întâlnirii de sâmbătă de la Parma (4-0).

Unul dintre cei mai buni portari din toate timpurile

O înregistrare audio a permis Federaţiei italiene să deschidă o anchetă.

Săptămâna trecută, Bryan Cristante, fundaşul lui AS Roma, a fost suspendat un meci pentru blasfemie.

El a fost sancţionat pentru o înjurătură lansată după ce a înscris un autogol în meciul câştigat cu 5-1 în faţa Bolognei, a indicat Lega Serie A într-un comunicat, fără să precizeze cuvintele incriminate.

Gianluigi Buffon este considerat a fi unul dintre cei mai buni portari din toate timpurile. El a fost nominalizat de patru ori în cariera sa ca Portarul Anului. De asemenea, este jucătorul cu cele mai multe selecții la Echipa națională de fotbal a Italiei.

Cel mai bun portar al Campionatului Mondial din 2006

În 2006 a câștigat alături de naționala Italiei Campionatul Mondial, fiind desemnat cel mai bun portar al turneului final și a câștigat premiul „Lev Iașin”, oferit celui mai bun portar din Campionatul Mondial.

Buffon a fost portarul echipei în toate cele șapte meciuri care au adus trofeul în Italia pentru a patra oară și a primit doar două goluri în acel turneu — un autogol și un gol din penalty.

La 13 noiembrie 2017, Buffon a anunțat că se retrage din echipa națională, după o carieră de 20 de ani.

Un loc important în conducerea clubului Juventus

Pe data de 17 mai 2018 , Buffon a anuntat ca se retrage de la echipa de fotbal Juventus,  dupa 17 ani petrecuti la club.

La 1 iulie 2019 portarul de legendă rămâne liber de contract la PSG. Buffon a ales sa revină la Juventus pe data de 4 iulie 2019 pentru a juca doar un sezon ca rezerva polonezului Szczesny.

Buffon nu va fi nici căpitan și nici nu va purta tricoul cu numărul 1. Buffon „Gigi” va purta un tricou special purtat și la Parma cu numărul 77.

În sezonul 2020/2021 Buffon a anunțat că se va retrage din cariera de jucător profesionist și va avea un loc important în conducerea clubului Juventus.

Sursa foto: Wikipedia.