Pe data de 30 septembrie se incheie inscrierile pentru titlul “Jurnalistul Anului in eCommerce”, desemnat in cadrul Galei Premiilor eCommerce (GPeC), eveniment ce se va desfasura la Rin Grand Hotel, pe 10 octombrie 2008. Jurnalistii, atat online cat si din presa traditionala, pot trimite articolele reprezentative pe tema “comert electronic” la adresa office @ link2ec.ro, in atentia redactiei Link 2 eCommerce, organizatorul GPeC. Exceptand distinctia oferita jurnalistului anului 2008, cateva magazine online partenere ofera premii pentru cel care a contribuit la promovarea obiectiva si documentata a industriei de comert electronic.

Ca in fiecare an, la Gala Premiilor eCommerce sunt rasplatiti toti cei care inregistreaza performante in domeniu, pornind de la magazinele online si continuand cu bancile procesatoare de plati, dezvoltatorii de solutii de comert electronic, serviciile de curierat rapid si, bineinteles, presa de specialitate. Jurnalistii sunt, prin definitie, formatori de opinie, drept pentru care articolele scrise cu simt de raspundere au o importanta majora asupra dezvoltarii pietei de comert electronic.

Reprezentantii Link 2 eCommerce, publicatia care organizeaza GPeC, sunt de parere ca “vremea in care se scriau articole-bomba de tip “Teapa pe internet!” sau “Nu cumpara online pentru a nu fi fraudat!” a trecut. Multi jurnalisti redacteaza acum articole bine documentate si contribuie, astfel, la dezvoltarea pietei. Eforturile lor merita rasplatite pentru ca noi insine cunoastem volumul de munca depus pentru un articol bun.”

In cazul editiei 2007 a Galei Premiilor eCommerce, articolele au fost analizate de echipa Link 2 eCommerce impreuna cu revista Capital, iar premiul pentru “Jurnalistul Anului” a fost desemnat lui Bogdan Pencea, redactor la Business Magazin.

Ne-am bucurat sa citim articolele colegilor nostri de breasla. In fiecare an simtim cum piata creste, iar ziaristii devin tot mai buni in analizele lor. Asteptam cu nerabdare sa citim materialele din acest an si sa rasplatim munca de documentare a celui mai bun jurnalist”, spune Andrei Radu, directorul Link 2 eCommerce si organizatorul GPeC.

“Jurnalistul Anului” va fi desemnat in cadrul festivitatii Gala Premiilor eCommerce. Aceasta se va desfasura pe 10 octombrie 2008 la Rin Grand Hotel, partener si sustinator al festivitatii. Evenimentul este organizat de singura publicatie din Romania dedicata exclusiv comertului electronic – Link 2 eCommerce – si este sustinut, pentru al doilea an consecutiv, de First Data – cel mai mare procesator de plati la nivel mondial.

Sursa: Link 2 eCommerce