"50 % din piaţa de IT este impactată de Microsoft. Sunt undeva peste 400.000 de firme din România care lucrează cu tehnologia Microsoft. Suntem conectaţi la tot ce se întâmplă în piaţa românească", a precizat Marius Filipas.

Întrebat ce va aduce Microsoft nou pe piaţa românească în 2014, Marius Filipas a anunţat că vor urma lansări de produse noi, în special pentru zona de cloud.

"Vom continua lansări de noi produse pe care le aducem pe piaţa românească. Apar foarte multe produse noi, mai ales în zona de cloud, cu care venim pentru piaţa românească şi ne adresăm nevoilor de business", a explicat reprezentantul Microsoft.

Deja Microsoft a anunţat la începutul lunii noiembrie că lansează în România Microsoft Server R2 şi Windows 8.1.

Nu doar Microsoft România ţinteşte să se dezvolte în 2014, pe piaţa românească, dar şi alte companii din afară din domeniul IT.

"Sunt foarte multe companii de afară care vin şi dezvoltă centre de software în România, pentru că avem o şcoală de IT foarte bună", a explicat Marius Filipas.

Acesta a lansat miercuri, la Biblioteca ASTRA din Sibiu, programul Opening Opportunities pentru 200 de elevi de liceu din Sibiu.
Sursa: Agerpres