Peste 47% din francezi (56% în cazul femeilor) se declară favorabili interzicerii hrănirii forţate, respectiv cu trei puncte procentuale mai mult decât anul trecut, arată acest sondaj derulat pe un eşantion de 1.000 de persoane şi comandat de o Asociaţie pentru protecţia animalelor.

Pe de altă parte, 29% din persoanele interogate au declarat că refuză să cumpere foie gras pentru a protesta faţă de tratamentul la care sunt supuse animalele, cu zece puncte procentuale mai mult decât la precedentul sondaj derulat din 2009. Apărătorii drepturilor animalelor susţin că pentru a produce foie gras gâştele sau raţele sunt îndopate cu forţa pentru a acumula grăsime la ficat, ceea ce reprezintă o cruzime faţă de aceste păsări.

Franţa este cel mai mare producător şi consumator mondial de foie gras, o delicatesă servită în mod tradiţional cu ocazia sărbătorilor şi al cărei preţ variază între 35 şi 200 de euro pe kilogram şi chiar mai mult pentru mărcile cele mai renumite. Mai multe ţări precum Danemarca, Finlanda sau Germania au interzis producţia de foie gras. (Sursa: Agerpres)