O sursă politică a declarat joi pentru Reuters că preşedintele ales Joe Biden îl va desemna pe fostul lider al organizaţiei Partidului Democrat din Carolina de Sud Jaime Harrison pentru a conduce Comitetul Naţional Democrat (DNC), informează Agerpres.

De menționat este faptul că Jaime Harrison a fost un candidat democrat de succes pentru Senat în Carolina de Sud din punctul de vedere al fondurilor adunate, care s-au ridicat la 109 milioane de dolari. El a pierdut în cele din urmă cursa în faţa senatorului republican Lindsey Graham.

De asemenea, în alegerile prezidențiale din luna noiembrie a anului trecut, democraţii au reuşit să-şi menţină majoritatea în Camera Reprezentanţilor şi au câştigat o majoritate la limită în Senat, după ce au învins în două curse electorale din Georgia, săptămâna trecută. Ei se pregătesc însă pentru alegeri la jumătatea mandatului în 2022.

Actualul preşedinte al DNC, Lindsey Graham, a spus că nu îşi doreşte un nou mandat în fruntea acestui organism.

Jamie Harrison a lucrat în trecut pentru deputatul James Clyburn din Carolina de Sud, a cărui susţinere timpurie pentru Biden l-a ajutat pe acesta să-şi asigure nominalizarea democrată anul trecut.

Germania este de partea lui Joe Biden

Germania pare să fie de partea lui Biden. Tot joi, ministrul afacerilor externe al Germaniei, Heiko Maas, a îndemnat SUA să-i tragă la răspundere pe cei care au incitat la asaltul de săptămâna trecută asupra Capitoliului, acuzându-l indirect la preşedintele în exerciţiu Donald Trump, informează dpa.

“Această strângere a rândurilor începe cu tragerea la răspundere a celor responsabili pentru astfel de escaladări. Aceasta îi include pe protestatarii violenţi şi îi include de asemenea pe instigatorii lor”, a declarat şeful diplomaţiei germane. “Cei care instigă poartă răspunderea”, a adăugat el.

De menționat este faptul că, miercuri, Camera Reprezentanţilor din SUA a votat, în favoarea punerii sub acuzare a lui Donald Trump pentru incitare la asaltul sângeros de săptămâna trecută asupra Capitoliului. Astfel, Donald Trump a devenit primul preşedinte din istoria SUA pus de două ori sub acuzare.