Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au comentat zvonurile apărute în presă, potrivit cărora s-a luat în considerare anularea evenimentului în acest an, ca urmare a epidemiei de coronavirus care a izbucnit în China.

Oficialii japonezi neagă aceste zvonuri şi spun că nu s-a luat în considerare vreo anulare, însă au dat asigurări că vor colabora cu toate agenţiile Naţiunilor Unite şi vor analiza orice măsură va fi necesară.

“Nu am luat niciodată în considerare anularea Jocurilor Olimpice. Tokyo 2020 va continua să colaboreze cu Comisia Olimpică Internațională și cu celelalte organizații adiacente și vom analiza orice măsură va fi necesară. Pregătirile pentru Tokyo 2020 vor continua. Este firesc ca IOC (Comisia Olimpică Internațională – n.red.) să colaboreze, dacă este necesar, cu toate agențiile Națiunilor Unite, înaintea evenimentului, iar asta include și Organizația Mondială a Sănătății”, au anunțat, într-un comunicat de presă, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo, potrivit România TV.

Mesaj similar şi din partea guvernatoarei prefecturii Tokyo

Şi guvernatoarea prefecturii Tokyo, Yuriko Koike, a negat vineri categoric orice intenţie de anulare a viitoarelor Jocuri Olimpice de vară, din cauza epidemiei de coronavirus izbucnită în China şi care afectează mai multe ţări, printre care şi Japonia, informează EFE.

“Nu există niciun fapt care să indice acest lucru. Vreau să dezmint”, a declarat în cursul unei conferinţe de presă doamna Koike, una dintre principalele figuri legate de pregătirile olimpice, în legătură cu zvonurile pe această temă, care au circulat în ultimele zile.

Yuriko Koike a evocat această temă la câteva ore după ce guvernul Japoniei a anunţat decizia sa de a interzice intrarea în ţară a persoanelor în cazul cărora se confirmă că sunt infectate cu noul coronavirus, apărut în oraşul chinez Wuhan. Epidemia de coronavirus a afectat 14 persoane în Japonia, potrivit ultimului bilanţ oficial, în timp ce în China sunt aproape 10.000 de persoane infectate şi 213 de decese înregistrate.