Fotbalistul român Ianis Hagi, mijlocaşul echipei belgiene Racing Genk, va fi împrumutat la formaţia scoţiană Glasgow Rangers până în vară. În cazul în care evoluţiile sale îi vor convinge pe cei de la Glasgow, fiul lui Gică Hagi ar putea fi transferat definitiv pentru a juca în Scottish Premiership, prima ligă din Scoţia, pentru 6 milioane de euro.

În vârstă de 21 de ani, Ianis Hagi s-a transferat în vară de la FC Viitorul la Genk, dar nu a reuşit să se impună la campioana Belgiei. El nu a mai fost folosit într-un joc oficial dinaintea pauzei de iarnă şi nu a fost în lotul pentru ultimul meci de campionat (1-4 la Gent). Ianis Hagi are 14 apariţii în campionat pentru Genk, doar şase dintre acestea ca titular, reuşind trei goluri şi patru pase decisive.

Venirea unor jucători noi pare să-l fi convins pe antrenorul Hannes Wolf să nu mai conteze pe Hagi, cel puţin în acest sezon. Potrivit ziarului Het Laatste Nieuws, Genk şi Glasgow Rangers au ajuns la un acord de principiu pentru împrumutul fotbalistului. Ianis ar putea încheia sezonul la Glasgow, el fiind deja filmat după ce a aterizat în Scoţia, unde presa scrie că urmează să efectueze vizita medicală în următoarele 24 de ore.

Ianis va fi antrenat de legendarul Steven Gerrard

Ianis Hagi vrea să beneficieze de timp de joc pentru a evolua cu naţionala României împotriva Islandei, în play-off-ul pentru calificarea la EURO 2020, dar şi pentru a fi prezent la Jocurile Olimpice 2020, scrie Agerpres.

Echipa din Scoţia este antrenată de legendarul Steven Gerrard, fostul căpitan al celor de la Liverpool, echipă la care a petrecut 17 sezoane. Glasgow Rangers este pe locul 2 în campionat şi încearcă să pună capăt supremaţiei marii rivale Celtic, fiind pentru prima oară când au şanse la titlu după ce au revenit din faliment. Echipa s-a calificat în şaisprezecimile de finală ale Europa League, unde va primi replica portughezilor de la Sporting Braga.

Steven Gerrard