Autorităţile sanitare din Suedia au confirmat vineri primul caz de coronavirus nou diagnosticat în această ţară, informează DPA şi Reuters.

Pacienta a vizitat recent zona Wuhan din China, epicentrul epidemiei. Ea a revenit în Suedia la 24 ianuarie şi nu a prezentat simptome, însă ulterior a contactat serviciile sanitare acuzând tuse.

Pacienta a fost izolată într-un spital din oraşul sudic Jonkoping.

”Este o femeie care a vizitat regiunea Wuhan din China şi a prezentat simptome de tuse după ce s-a întors în Suedia”, a indicat Agenţia de Sănătate Publică din Suedia într-un comunicat. ”Ea nu este grav bolnavă”, a precizat agenţia, potrivit Agerpres.

Thailanda a anunţat primul caz de contaminare locală

Tot astăzi, Thailanda a confirmat 19 cazuri de contaminare cu noul coronavirus, potrivit unui nou bilanţ, printre acestea numărându-se primul caz din acest regat de contaminare locală, au anunţat vineri autorităţile sanitare.

Thailanda, care a raportat cel mai mare număr de cazuri confirmate de contaminare în afara Chinei continentale, devine a şasea ţară după China, Germania, Japonia, Statele Unite şi Franţa, unde au fost confirmate cazuri de contaminare locală.

Autorităţile sunt îngrijorate de impactul epidemiei asupra turismului, un sector cheie pentru economia ţării, care depinde în mare măsură de turiştii chinezi. Traficul dintre cele două ţări a scăzut cu 80% de la debutul epidemiei.