Bărbatul locuiește într-o localitate situată la 30 de kilometri de Roma și a fost adus la spital cu simptome specifice gripei. El lucrează la Hotelul Palatino, unde au stat cei doi turiști chinezi bolnavi de coronavirus, potrivit publicaţiei Corriere della Sera.

Între timp, Consiliul de Miniştri de la Roma a decretat stare de urgenţă timp de şase luni. Astfel, guvernul va avea puteri sporite şi va putea interveni imediat, peste autorităţile locale, pentru protejarea populaţiei prin măsuri extraordinare. În acest sens, a fost alocat şi un fond de rezervă de 5 milioane de euro pentru luarea unor măsuri imediate ce vizează limitarea răspândirii virusului.

Presa italiană remarcă faptul că este pentru prima dată când guvernul de la Roma decretează starea de urgenţă din motive de sănătate publică.

Autoritățile chineze au anunțat că 42 de persoane au murit în cursul zilei de joi din cauza noului coronavirus din China. În total, cel puţin 213 persoane au murit din cauza coronavirusului în China, unde au fost înregistrate peste 9.776 de cazuri de îmbolnăvire, informează CNN. Alte 129 cazuri au fost raportate în 22 de ţări şi regiuni.