În ciuda suişurilor şi coborâşurilor înregistrate pe parcursul ultimelor trimestre, preţul mediu al unei locuinţe a rămas cam la acelaşi nivel comparativ cu anul trecut. Cu toate acestea, încă există potenţial de corecţie a preţurilor considerând vânzările slabe înregistrate pe piaţă, se mai arată în raport. Nivelul de preţ obţinut în urma negocierii poate fi semnificativ mai mic decât preţul cerut iniţial, însă chiar dacă majoritatea apartamentelor sunt disponibile la preţuri mai mici de 1.000 de euro/mp, media pieţei este la circa 1.200 de euro/mp.

Conform celor mai recente date statistice, în Bucureşti au fost finalizate 2.772 de locuinţe în 2010, în timp ce în prima jumătate a anului 2011 au fost finalizate 748 de locuinţe. Într-o mare măsură, aceste unităţi aparţineau unor proiecte ale căror lucrări de construcţie au fost demarate în perioada de „boom“ a pieţei. „Termenul de finalizare al celor câteva mii de locuinţe care ar fi putut fi livrate în 2008 şi 2009 a fost dispersat pe o perioadă mai lungă de timp. De fapt, au existat foarte puţine proiecte rezidenţiale noi scoase pe piaţă în ultimele câteva luni. Multe investiţii au fost puse în aşteptare“, susţin consultanţii JLL.  

În trimestrul trei al acestui an, oferta pieţei era reprezentată de un număr de circa 3.500 de apartamente. În continuare, se înregistrează un volum limitat de investiţii în proiecte rezidenţiale.