Uitați de Apple, Samsung sau HTC! Atunci când vine vorba de smartphone-uri ar trebui să vă orientați privirea către Țara Soarelui Răsare și în special către compania NEC. Japonezii fac senzație la fiecare târg de electronice la care participă. Spre exemplu, la ediția din acest an a MWC de la Barcelona la standul NEC era mare îmbulzeală deorece toți jurnaliștii se înghesuiau să vadă un smartphone nemaipomenit.
Japonezii au adus la târg un prototip de smartphone cu două ecrane. Modelul se foloseşte ca un smartphone tradiţional când este pliat (un ecran deasupra şi celălalt, dedesubt). Deschis la 180 grade, el poate afişa o imagine cu diagonală de 14,2 cm. Acest lucru permite şi vizualizarea simultană a două site-uri internet, cum se întâmplă în cazul calculatorului sau al tabletei. Telefonul poate fi utilizat aproape ca un laptop, ecranul inferior jucând rolul tastaturii. Este adaptat şi pentru citirea de cărţi în format electronic.
Acum, japonezii uimesc din nou cu un smartphone cu procesor răcit cu apă. Medias X 06E  este promovat ca un smartphone pentru femei, acesta fiind disponibil în culori precum roz sau bleu și se vinde cu o bijuterie atașată. Lăsând la o parte exteriorul feminin, sub caracasă se găsește un procesor de 1,7 GHz  care poate fi overclocked la 1,9 GHz. Ecranul are o diagonală de 4.7 inch, iar camera foto dispune de un senzor de 13,1 megapixeli.
Medias X 06E va fi disponbil din luna iunie la operatorul NTT Docomo. Ca multe alte produse japoneze, este puțin probabil ca acest smartphone să ajungă în Europa.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/W_CtD3_wrMQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>